Wie is verantwoordelijk voor het faciliteren van een mobiel indoornetwerk in een bedrijfsgebouw?

Goed mobiel bereik is in het zakelijke verkeer ontzettend belangrijk. Immers 80% van het mobiele verkeer vindt binnen plaats. Als er geen of slecht mobiel bereik is, heeft dat gevolgen voor de bedrijfsvoering. Bedrijven missen oproepen van klanten en dat kost uiteindelijk geld.

Binnen elk bedrijfsgebouw zou het mobiele bereik voldoende moeten zijn. Helaas is dat niet altijd het geval. Dat komt omdat bij de bouw of renovatie van een bedrijfspand onvoldoende rekening wordt gehouden met het mobiele bereik. Pas bij oplevering blijkt regelmatig dat het lastig is om in het bedrijfspand mobiel te bellen. Personeel klaagt bij de ICT-beheerder, die vervolgens verwijst naar de verhuurder en/of eigenaar van het pand.

Mobiele netwerkdekking is steeds vaker een probleem

Vanaf 1 januari 2023 moeten bedrijfsgebouwen groter dan 100 m2 over minimaal energielabel C beschikken. Bedrijven zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest met het verduurzamen van gebouwen. Ze kiezen dan vaak voor de plaatsing van dubbel HR++ glas, dat een goede isolerende werking heeft. Het milieuvriendelijke HR++ glas heeft wel een belangrijk nadeel: het vermindert de mobiele bereikbaarheid binnen bedrijfsgebouwen.

Dit probleem wordt opgelost door een mobiel indoornetwerk te installeren. Via access points, die zijn verbonden met de netwerken van de telecomaanbieders, is een uitstekend mobiel bereik binnen bedrijfsgebouwen te realiseren. Gebouweigenaren en huurders hebben vaak discussies over de vraag wie verantwoordelijk is voor voldoende mobiel bereik en de wie de kosten voor de aanleg van een mobiel indoornetwerk moet dragen. BinnenBereik biedt een oplossing waarbij bedrijven zonder aanvangsinvesteringen te doen, volledig worden ontzorgd op het gebied van mobiel bereik.

Lange termijn zekerheid

Op basis van een tienjarig contract betaalt de contractant ieder jaar een vast bedrag aan BinnenBereik. Deze lasten zijn door de gebouweigenaar via de servicekosten aan de huurder door te berekenen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de lasten over meerdere partijen te verdelen.

Het mobiele indoornetwerk van BinnenBereik is van hoge kwaliteit en staat garant voor een uitstekend bereik voor alle medewerkers binnen het bedrijfsgebouw. BinnenBereik verzorgt de aanleg van het mobiele indoornetwerk en waakt via een actief systeem continu over de werking van de aanwezige access points in de plafonds. In het geval van uitval of storingen komt BinnenBereik direct in actie, waardoor bedrijven altijd verzekerd zijn van een werkend systeem.

Meer weten?

Wilt u zonder aanvangsinvesteringen de mobiele bereikbaarheid binnen uw bedrijfsgebouw verbeteren? Neem dan contact op met BinnenBereik voor een vrijblijvend gesprek waarin we u alles over onze mogelijkheden kunnen vertellen.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.