Mobiel bereik zorgt voor toekomstbestendig vastgoed

Met de komst van 5G en de afhankelijkheid van onze mobiele telefoon wordt mobiel bereik steeds belangrijker. We zijn altijd bereikbaar en verwachten meer van ons mobiele netwerk als het gaat om data. Mobiel bereik in uw pand is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als gas, water, elektriciteit. Toch laat de kwaliteit van het mobiel bereik vaak te wensen over. Om iedereen optimaal te laten presteren is mobiel bereik en een goede internet verbinding essentieel. Of dit nu op een laptop of smartphone is. Een goed indoor mobiel netwerk is een ‘enabler’ voor zowel mensen als een investering voor een toekomstbestendig ‘smart’ en duurzaam gebouw.

Indoor mobiele netwerkdekking as-a-service

BinnenBereik biedt haar indoor mobiele netwerk as-a-service aan. Hierdoor hoeft u geen eenmalige grote investering te doen, maar worden de kosten voor aanleg én onderhoud verspreid over een periode van 10 jaar. Zodoende wordt u volledig ontzorgd én door de kosten voor ons indoor mobiele netwerk te spreiden, houdt u nu meer budget over voor andere zaken die uw vastgoedproject naar een hoger niveau tillen.

Waarom juist nu een indoor mobiel netwerk?

De eenmalige aanschaf van een indoor mobiel netwerk is een kostbare investering en kan – afhankelijk per vastgoedproject – enkele tonnen kosten. Door het systeem in één keer te kopen, blijft er minder geld over in het volledige bouwbudget en uw core-business. Met het as-a-service model van BinnenBereik bespaart u kosten, maar geniet huurders wel van de voordelen van optimaal mobiel bereik in hun pand.

Een smart building mét mobiel bereik

Met een indoor mobiel netwerk ligt een toekomstbestendig ‘smart’ en duurzaam gebouw binnen handbereik. Een smart gebouw is bijvoorbeeld een kantoorpand waar sensoren automatisch metingen doen om o.a. het gebruik van het pand in kaart te brengen en te voorspellen. Denk aan verwarming aan- of uit zetten op het juiste moment, vergaderzalen die aangeven wie er wanneer gebruik van kan maken. Op deze manier kan het gebruik van het gebouw verder verduurzaamd worden.

Sensoren zijn key voor een smart building. Om data te versturen maakt een sensor gebruik van het aanwezige mobiele netwerk in het pand. De voorkeur gaat uit naar optimale 4G of 5G ontvangst in plaats van een wifi netwerk. Zo kan een smart building snel en real time reageren op wijzigingen in het pand. Een indoor mobiel netwerk is noodzakelijk om een smart building te laten werken. 5G is ontworpen om op grote schaal sensoren aan te sluiten. Goede 5G dekking is dé enabler van een smart building.

De nieuwe realiteit: buiten 5G, binnen geen mobiel bereik

Als vastgoedprojecten niet meegaan met de tijd, ervaren de mensen binnen de gebouwen straks nauwelijks voordeel van mobiel bereik. Huurders willen genieten van optimaal mobiel bereik en 5G. En u wilt toekomstgericht bouwen. Mobiel bereik is namelijk niet vanzelfsprekend in een kantoorgebouw, woontoren of hotel.  

Dat komt omdat de frequenties van het mobiele netwerk het gebouw niet binnenkomen. Alleen door het aanleggen van een indoor mobiel netwerk zal de gebruikservaring optimaal zijn en het gebruik van de nieuwe 5G toepassingen, binnen ook mogelijk zijn.

In de whitepaper ‘Indoor mobiel netwerk; de betrouwbare en duurzame oplossing voor uw gebouw’ leest u meer over de as-a-service oplossing van BinnenBereik. Dankzij onze oplossing bespaart u kosten en levert uw vastgoedprojecten op met optimaal indoor mobiel bereik. 

Vraag een quickscan aan

Heeft u twijfels over de kwaliteit van het mobiel bereik van één of meer telecomproviders? Wij komen graag langs voor een quickscan. 

Tijdens de quickscan meten we het bereik van alle telecomproviders, voor alle technologieën (2G, 3G, 4G en 5G). Indien gewenst kunnen we een vrijblijvende kostenindicatie opstellen voor een BinnenBereik indoor mobiel netwerk.

Begin op tijd
Wordt uw pand binnenkort verduurzaamd of herontwikkeld? Of wordt er een nieuw pand betrokken? Voorkom problemen en neem contact op

* Dit veld is verplicht

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.