Indoor mobiel netwerk: hoe werkt het?

Het probleem van slecht mobiel bereik binnen gebouwen kan worden opgelost door het installeren van een indoor mobiel netwerk. We spreken in dit verband ook wel over een Distributed Antenna System (DAS). Een antenne, of beter gezegd een access point, heeft een dekkingsgebied van ongeveer 300 m2. Bij een indoor mobiel netwerk is ieder access point verbonden met de aangesloten mobiele netwerken van de telecomproviders.

BinnenBereik is onderdeel van OTC/NOVEC, verhuurder en beheerder van mastruimte voor antennes en schotels van mobiele telecommunicatie. Vanuit deze achtergrond heeft BinnenBereik een intensieve relatie met de telecomproviders. Door deze intensieve relatie met de Nederlandse telecomproviders kan BinnenBereik een multi-operator netwerk aanbieden in diverse gebouwen, van kantoren tot woontorens en hotels. 

Benieuwd hoe BinnenBereik een indoor mobiel netwerk kan aanbieden en wat dit inhoudt voor uw organisatie? Meer informatie vindt u in de FAQ.

Indoor mobiel netwerk nieuwe must

Voor de verbinding tussen een gebouw en de netwerken van de telecomproviders kiest BinnenBereik bewust voor een glasvezelverbinding, omdat dit met het oog op de verwachte groei van het mobiele dataverkeer een toekomstgerichte oplossing is. Met een actief indoor mobiel netwerk wordt het gebouw echt 5G ready.

BinnenBereik zorgt voor toestemming van de telecomproviders om de frequentiebanden van hun mobiele netwerken in het gebouw te gebruiken. Zo wordt op een legale manier voor iedere verbonden telecomprovider in het pand mobiel bereik gerealiseerd. Het resultaat? Perfecte geluidskwaliteit bij gesprekken en een betrouwbare verbinding wanneer er gebruik wordt gemaakt van het internet.

 

Alle telecomproviders op indoor mobiel netwerk

Het indoor mobiele netwerk van BinnenBereik is een multi-operator netwerk. Een multi-operator indoor mobiel netwerk zorgt er voor dat alle gebruikers, dus ook bezoekers, gegarandeerd zijn van goed bereik binnen het pand. Ze hoeven daarvoor helemaal niets te doen. Zodra ze het gebouw  binnen lopen, maken hun smartphones automatisch verbinding met het netwerk van de eigen telecomprovider via het netwerk van BinnenBereik.

BinnenBereik maakt gebruik van actieve apparatuur. Dat houdt in dat via de cloud, op afstand, elk access point kan worden gemonitord. In het geval van storing of uitval zal dat direct worden gedetecteerd en komt BinnenBereik in actie.

Goed mobiel bereik: zowel buiten als binnen

Een ander belangrijk voordeel van een indoor mobiel netwerk is mobiliteit: een gegarandeerde verbinding als iemand zich door het pand begeeft. Zo blijven mensen altijd, zonder onderbreking, via de aanwezige access points met het netwerk verbonden. Bij een indoor mobiel netwerk zorgt het netwerk voor een constante verbinding. Op het moment dat een medewerker of bewoner buiten het bereik van het ene access point komt, zal een ander access point de verbinding overnemen. Een continue verbinding is hiermee gegarandeerd.

Mobiliteit werkt ook als mensen het pand in- en uitlopen. Stel, een bezoeker wordt op het parkeerterrein gebeld. Terwijl deze persoon bellend naar de entreehal van het gebouw loopt, wordt de verbinding op een gegeven moment automatisch overgenomen door het indoor mobiele netwerk van BinnenBereik. Dit is ook van toepassing als iemand bellend het pand verlaat. Op dat moment neemt een zendmast van een telecomprovider de verbinding over.

Vraag een quickscan aan

Heeft u twijfels over de kwaliteit van het mobiel bereik van één of meer telecomproviders? Wij komen graag langs voor een quickscan. 

Tijdens de quickscan meten we het bereik van alle telecomproviders, voor alle technologieën (2G, 3G, 4G en 5G). Indien gewenst kunnen we een vrijblijvende kostenindicatie opstellen voor een BinnenBereik indoor mobiel netwerk.

Begin op tijd
Bent u nieuwsgierig hoe een indoor mobiel netwerk u als projectontwikkelaar, aannemer of installateur verder helpt? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met BinnenBereik. Onze experts staan u graag te woord over wat BinnenBereik voor u kan betekenen.

* Dit veld is verplicht

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.

Meet the Expert

Liever 1-op-1 schakelen met een van onze experts? Meet the expert! In een gesprek kunnen alle ins & outs van uw kantoorpand met een van onze experts worden besproken.