Over ons

Wie is BinnenBereik?

BinnenBereik biedt dekking van alle telecomproviders in grote kantoorpanden, door de aanleg van mobiele indoornetwerken ‘as a service’. Eigenaren en gebruikers van deze panden worden volledig ontzorgd op het gebied van mobiele dekking.

BinnenBereik is een handelsnaam van OTC Networks BV, een Nederlands bedrijf, met grote Nederlandse stabiele aandeelhouders. Dit maakt BinnenBereik een betrouwbare partner voor de lange termijn, hiermee is continuïteit gegarandeerd.

Onze partners

NOVEC is de beheerder van de indoor mobiele netwerken van OTC Networks BV en verzorgt haar administratie. APG en NOVEC zijn de aandeelhouders van OTC.

WL Winet installeert deze indoornetwerken in nauw overleg met alle telecomproviders. WL Winet is een installatiebedrijf gespecialiseerd in het bouwen van mobiele telecomnetwerken, zowel indoor (in kantoorgebouwen en instellingen) als outdoor (daken, kerken, windmolens, masten, etc.). Daarnaast is WL Winet gespecialiseerd in het bouwen van mobiele opstelpunten in hoogspanningsmasten en het turn-key bouwen/opleveren van telecommasten.

Veelgestelde vragen

BinnenBereik is onderdeel van NOVEC, de grootste onafhankelijke aanbieder van telecominfrastructuur in Nederland. NOVEC beheert en exploiteert telecommasten en hoogspanningsmasten verspreid over heel Nederland. Voor het faciliteren van indoornetwerken biedt NOVEC diensten via dochteronderneming BinnenBereik.

Een Distributed Antenna System (DAS) is in een indoor antenne netwerk om mobiele dekking binnen een bedrijfsgebouw te realiseren. BinnenBereik gebruikt een Distributed Antenna System (DAS) om mobiele connectiviteit op basis van 2G, 3G, 4G en 5G via alle Nederlandse telecomproviders mogelijk te maken.

BinnenBereik ondersteunt met het mobiele indoornetwerk telefonie en mobiel internet van de telecomproviders KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo. Daarnaast heeft Nederland een groot aantal virtuele mobiele aanbieders, zoals Simpel en Youfone, die een van eerder genoemde netwerken gebruiken. Met het indoor mobiel netwerk van BinnenBereik kunt u ook bellen en internetten via de virtuele mobiele providers.

Telecomproviders kunnen ook een indoor mobiel netwerk aanleggen. Het grootste nadeel is echter dat ze alleen ondersteuning voor hun eigen mobiele netwerk bieden. Dat betekent dat u altijd voor twee van de drie beschikbare netwerken (KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo) geen indoor mobiel bereik heeft.

Kiest u voor de oplossing van BinnenBereik, dan kunt u binnen uw kantoorgebouw via alle beschikbare Nederlandse mobiele netwerken (KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo) bellen en internetten. Uw bedrijf is voor de mobiele indooroplossing niet gebonden aan een bepaalde telecomaanbieder. Dat betekent keuzevrijheid bij het selecteren van een telecomaanbieder.

BinnenBereik biedt indoor mobiel bereik van alle Nederlandse telecomoperators. Kiest u voor een indoor mobiel netwerk van een bepaalde telecomaanbieder, dan bent u ook verplicht om enkele jaren via dit netwerk te bellen. Bij BinnenBereik bent u geheel vrij om uw eigen telecomaanbieder te kiezen. Uw bedrijf kan elke een of twee jaar de beste aanbieding voor mobiel bellen kiezen. Zo kan uw bedrijf kostenbesparingen realiseren.

De accesspoints van BinnenBereik hebben een actieradius van ongeveer 300 m2. De access points ondersteunen de hand-over functionaliteit. Als een medewerker tijdens het bellen rondloopt en buiten het bereik van een access point dreigt te komen, neemt een ander access point de verbinding zonder onderbreking over. Uw medewerkers blijven dus altijd binnen uw bedrijfspand ononderbroken verbonden.

GSM-versterkers zijn illegale apparaten. Ze maken gebruik van de frequentiebanden van de telecomoperators. Pas na uitdrukkelijke toestemming van de telecomoperators is het mogelijk om ook op deze frequentiebanden te zenden. Maakt u gebruik van een GSM-versterker uit een webshop, dan heeft u deze toestemming niet. Als het Agentschap Telecom uw bedrijf betrapt op het gebruik van een illegale GSM-versterker, dan volgt een boete van € 1.000.

Als gebouweigenaar heeft u een aantal voordelen van de oplossing van BinnenBereik. In de eerste plaats kunt u uw huurders een prima indoor mobiele dekking bieden. De werknemers in het pand kunnen zo goed verstaanbare zakelijke gesprekken voeren.

Daarnaast werkt het indoornetwerk goed samen met sensoren, die bijvoorbeeld kunnen detecteren of bepaalde ruimtes wel of niet worden betreden. Ongebruikte ruimtes hoeven niet te worden verwarmd, verlicht of schoongemaakt. Dat betekent weer een behoorlijke kostenbesparing op jaarbasis en dat is een zakelijk argument waar uw huurders gevoelig voor zijn.

Gedurende de looptijd van het contract hoeft u zich geen zorgen te maken over service en onderhoud. BinnenBereik biedt drie verschillende Service Level Agreements (SLA’s) met daaraan gekoppelde oplostijden. De access points hebben een zeer hoge betrouwbaarheid. BinnenBereik kan op afstand uw gehele mobiele indoornetwerk monitoren. Uitval of storing van een access point ziet BinnenBereik direct en onderneemt dan adequaat actie.

Uw bedrijf hoeft geen enkele investering te doen. BinnenBereik hanteert een as-a-service model waarbij uw bedrijf een maandelijks bedrag betaalt. De standaard contractduur bedraagt tien jaar. Op verzoek is een contractduur van vijf jaar ook mogelijk. Gedurende de contractduur bent u verzekerd van een volledig werkende indoor mobiele oplossing inclusief service en onderhoud.

Bedrijven die te kampen hebben met slecht indoor mobiel bereik, denken het probleem op te kunnen lossen door te kiezen voor bellen via wifi. Deze oplossing heeft nadelen. Wifi is  niet ingericht om mobiel bellen op grote schaal mogelijk te maken. Doordat wifi is gebaseerd op pakket-geschakelde datasessies ontstaan er problemen als veel mensen tegelijkertijd telefoneren. De datapakketjes raken in de war, waardoor er hakkelende gesprekken ontstaan. Naarmate dit voortduurt, zal het wifi access point de verbinding verbreken. Daarnaast plaatsen experts vraagtekens bij de veiligheid van wifi. Bij het aftappen van het wifi-signaal kan er vertrouwelijke bedrijfsinformatie in verkeerde handen vallen.

Het indoor mobiele netwerk van BinnenBereik biedt ondersteuning voor 5G. Een 5G-netwerk is ontworpen om sensoren in een bedrijfspand te ontsluiten. Daarmee kunnen de jaarlijkse kosten voor elektriciteit, energie en schoonmaken worden verlaagd.

De oplossing van BinnenBereik biedt de netwerkdiensten van de Nederlandse telecomproviders. Dat betekent dat u via BinnenBereik via 4G of 5G met uw mobiel of dongle het internet kunt gebruiken.

Doordat BinnenBereik de netwerken van KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile ondersteunt, kunnen ook de bezoekers in uw bedrijfspand van het indoornetwerk gebruik maken. Dat geldt ook voor buitenlandse bezoekers die via BinnenBereik moeiteloos kunnen roamen met een Nederlandse telecomoperator.

Helemaal niets. Na het afsluiten van een meerjarig contract zorgt BinnenBereik voor de volledige aanleg in uw bedrijfspand. Ook na de oplevering blijft BinnenBereik verantwoordelijk voor werking, onderhoud en service. BinnenBereik zal uw bedrijf op het gebied van mobiel indoornetwerk volledig ontzorgen.

Whitepaper

Toekomstbestendig kantoor? Download de whitepaper:

Lees alles over de oorzaken van slecht mobiel bereik in kantoorpanden en de handige stappen die u moet nemen voor een 5G ready & toekomstbestendig kantoorpand.