Veelgestelde vragen

Natuurlijk kan het zijn dat u nog wat extra vragen heeft. Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen die wij van klanten krijgen. U vindt hier informatie over de technische aspecten van BinnenBereik maar ook organisatorische informatie.
Als uw vraag onbeantwoord blijft, kunt u altijd persoonlijk contact opnemen met ons via de contact-button rechts onderaan deze pagina.

Als mobiel bereik in een kantoorgebouw tegenvalt zijn daarvoor vaak twee oorzaken te benoemen, namelijk:

1. Goed geïsoleerd kantoor
Met ingang van 1 januari 2023 moet elk kantoorpand over minimaal energielabel C beschikken. Heeft een gebouw op dat moment niet een Energie-Index van 1,3 of beter, dan mag het niet als kantoor worden gebruikt. Deze verplichting komt voort uit het Bouwbesluit 2012. Om aan deze eisen te voldoen, zullen gebouweigenaren daarom vaak kiezen voor minimaal dubbel (HR++) glas. De hinder van slecht mobiel bereik komt vooral voor bij
kantoorpanden die na 2010 zijn gebouwd. Vanaf die tijd wordt er standaard dubbel (HR++) glas geïnstalleerd, dat is voorzien van een coatinglaag om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Dit type glas is goed voor het besparen van energie, maar slecht voor de radiosignalen afkomstig van een zendmast. Van die radiosignalen gaat slechts een duizendste deel door het dubbel (HR++) glas. De rest van het signaal wordt door de coating op het raam weerkaatst en kan het gebouw niet in. Het resultaat is een slecht mobiel bereik binnen kantoorpanden.

2. Hoogte van het kantoor
Een andere oorzaak van slecht mobiel bereik kan de hoogte van het kantoor zijn. Vanaf ongeveer 30 meter hoogte kan er sprake zijn van interferentie tussen radiosignalen. Een mobiel toestel ontvangt op die hoogte signalen van meerdere zendmasten tegelijk. De ontvangen signalen gaan elkaar dan in de weg zitten. Dit kan leiden tot hakkelende gesprekken en verbroken verbindingen. De gebruiker ziet dan mogelijk nog wel meerdere ‘streepjes’ dekking op zijn mobiel. Echter, de kwaliteit van de mobiele verbinding zal als slecht worden ervaren. Gemakshalve kan worden gezegd dat kantoorpanden vanaf de 10e verdieping last hebben van dit effect.

Aangezien zowel nieuwe als oude gebouwen nog meer zullen verduurzamen zal het bereik ook vaker tegenvallen. Om goed bereik te hebben binnen het gebouw zal er moeten worden gezocht naar een structurele en passende oplossing. Inzicht krijgen in hoe goed (of slecht) het bereik is binnen een pand is een belangrijke stap. Met het alsmaar toenemende gebruik van 4G/5G is het met oog op de toekomst verstandig om het gebouw 5G ready te maken. Maar wanneer is een kantoorpand 5G ready?

Iedere gebruiker van mobiele telefonie en -internet heeft een eigen voorkeur wat betreft mobiele telecomprovider. Dat geldt ook voor iedere bezoeker. Voor organisaties die mobiel bereik van één provider willen optimaliseren, is er de mogelijkheid om dat samen met de desbetreffende telecomprovider te regelen. Dat houdt wel in dat andere telecomproviders mogelijk minder goed of geen bereik hebben binnen het kantoorpand. Om die reden is het wenselijk om te kiezen voor een multi-operator indoornetwerk zodat iedereen kan werken met het netwerk dat voor hem of haar het beste werkt.

Vraag een vrijblijvend intake gesprek aan met BinnenBereik om de behoeften en mogelijkheden te bespreken.

Mobiliteit werkt ook als mensen het pand in- en uitlopen. Stel, een bezoeker wordt op het parkeerterrein gebeld. Terwijl deze persoon bellend naar de entreehal van het gebouw loopt, wordt de verbinding op een gegeven moment automatisch overgenomen door het indoor mobiele netwerk van BinnenBereik. Dit is ook van toepassing als iemand bellend het pand verlaat. Op dat moment neemt een zendmast van de desbetreffende telecomoperator de verbinding over.

BinnenBereik biedt dekking van alle telecomproviders in grote gebouwen, door de aanleg van mobiele indoornetwerken ‘as a service’. Eigenaren en gebruikers worden zo volledig ontzorgd op het gebied van mobiele dekking.

BinnenBereik is een handelsnaam van OTC Networks BV, een Nederlands bedrijf, met grote Nederlandse stabiele aandeelhouders. Dit maakt BinnenBereik een betrouwbare partner voor de lange termijn, hiermee is continuïteit gegarandeerd. Meer informatie kunt u vinden via deze pagina

Een Distributed Antenna System (DAS) is in een indoor antenne netwerk om mobiele dekking binnen een gebouw te realiseren. BinnenBereik gebruikt een Distributed Antenna System (DAS) om mobiele connectiviteit op basis van 2G, 3G, 4G en 5G via alle Nederlandse telecomproviders mogelijk te maken.

BinnenBereik ondersteunt met het indoornetwerk mobiele telefonie en mobiel internet van de telecomproviders KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo. Daarnaast heeft Nederland een groot aantal virtuele mobiele aanbieders, zoals Simpel en Youfone, die een van eerder genoemde netwerken gebruiken. Met het indoor mobiel netwerk van BinnenBereik kunt u ook mobiel bellen en internetten via de virtuele mobiele providers.

Telecomproviders kunnen ook een indoor mobiel netwerk aanleggen. Een nadeel is echter dat ze alleen ondersteuning voor hun eigen mobiele netwerk bieden. Dat betekent dat u altijd voor twee van de drie beschikbare netwerken (KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo) geen optimaal indoor mobiel bereik heeft.

Kiest u voor de oplossing van BinnenBereik, dan kunt u binnen uw gebouw via alle ingekoppelde Nederlandse telecomproviders bellen en internetten. Uw pand is voor de mobiele indooroplossing niet gebonden aan één bepaalde telecomaanbieder. Dat betekent keuzevrijheid bij het selecteren van een telecomaanbieder voor uw mobiele abonnementen.

BinnenBereik biedt indoor mobiel bereik van alle Nederlandse telecomoperators. Kiest u voor een indoor mobiel netwerk van een bepaalde telecomaanbieder, dan bent u ook verplicht om enkele jaren via dit netwerk te bellen. Bij BinnenBereik bent u vrij om uw eigen telecomaanbieder te kiezen. Uw organisatie kan elke een of twee jaar de beste aanbieding voor mobiel bellen kiezen. Zo kan u kostenbesparingen realiseren.

De access points van BinnenBereik hebben een actieradius van ongeveer 300 m². De access points ondersteunen de hand-over functionaliteit. Als iemand tijdens het bellen rondloopt en buiten het bereik van een access point dreigt te komen, neemt een ander access point de verbinding zonder onderbreking over.  Zij blijven dus altijd binnen uw bedrijfspand ononderbroken verbonden en ook als zij naar buiten lopen.

GSM-versterkers zijn illegale apparaten. Ze maken gebruik van de frequentiebanden van de telecomoperators. Pas na uitdrukkelijke toestemming van de telecomoperators is het mogelijk om ook op deze frequentiebanden te zenden. Maakt u gebruik van een GSM-versterker uit een webshop, dan heeft u deze toestemming niet. Als het Agentschap Telecom uw organisatie betrapt op het gebruik van een illegale GSM-versterker, dan volgt een boete van € 1.000.

Als gebouweigenaar heeft u een aantal voordelen van de oplossing van BinnenBereik. In de eerste plaats kunt u uw huurders een prima indoor mobiele dekking bieden. Iedereen in het pand kan zo altijd bereikbaar zijn en kunnen goed verstaanbare (zakelijke) gesprekken voeren.

Daarnaast werkt het indoornetwerk goed samen met sensoren, die bijvoorbeeld kunnen detecteren of bepaalde ruimtes wel of niet worden betreden. Ongebruikte ruimtes hoeven niet te worden verwarmd, verlicht of schoongemaakt. Dat betekent een behoorlijke kostenbesparing op jaarbasis en dat is een zakelijk argument waar uw huurders gevoelig voor zijn.

Gedurende de looptijd van het contract hoeft u zich geen zorgen te maken over service en onderhoud. BinnenBereik biedt verschillende Service Level Agreements (SLA’s) met daaraan gekoppelde oplostijden. De access points hebben een zeer hoge betrouwbaarheid. BinnenBereik kan op afstand uw gehele mobiele indoornetwerk monitoren. Uitval of storing van een access point ziet BinnenBereik direct en onderneemt dan adequaat actie.

Uw bedrijf hoeft geen enkele investering te doen. BinnenBereik hanteert een as-a-service model waarbij uw bedrijf een jaarlijks bedrag betaalt. De standaard contractduur bedraagt tien jaar. Gedurende de contractduur bent u verzekerd van een volledig werkende indoor mobiele oplossing inclusief service en onderhoud.

Bedrijven die te kampen hebben met slecht indoor mobiel bereik, denken het probleem op te kunnen lossen door te kiezen voor bellen via wifi. Deze oplossing heeft nadelen. Wifi is niet ingericht om mobiel bellen op grote schaal mogelijk te maken. Doordat wifi is gebaseerd op pakket-geschakelde datasessies ontstaan er problemen als veel mensen tegelijkertijd telefoneren. De datapakketjes raken in de war, waardoor er hakkelende gesprekken ontstaan. Naarmate dit voortduurt, zal het wifi access point de verbinding verbreken. Daarnaast plaatsen experts vraagtekens bij de veiligheid van wifi. Het wifi-signaal kan worden afgetapt waardoor er vertrouwelijke bedrijfsinformatie in verkeerde handen zou vallen.

Het indoor mobiele netwerk van BinnenBereik biedt ondersteuning voor 5G. Een 5G-netwerk is ontworpen om sensoren in een gebouw te ontsluiten. Daarmee kunnen de jaarlijkse kosten voor elektriciteit, energie en schoonmaken worden verlaagd.

De oplossing van BinnenBereik biedt de netwerkdiensten van de ingekoppelde Nederlandse telecomproviders. Dat betekent dat u via BinnenBereik via 4G of 5G met uw mobiel of dongle het internet kunt gebruiken.

Doordat BinnenBereik de netwerken van KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile ondersteunt, kunnen ook de bezoekers in uw gebouw van het indoornetwerk gebruik maken. Dat geldt ook voor buitenlandse bezoekers die via BinnenBereik moeiteloos kunnen roamen met een Nederlandse telecomoperator.

Helemaal niets. Na het afsluiten van een meerjarig contract zorgt BinnenBereik voor de volledige aanleg in uw pand. BinnenBereik fungeert gedurende de leaseperiode als single point of contact. We regelen de volledige installatie. We stemmen alles af met de telecomproviders, de installateurs, leveranciers en de beheerder van het indoornetwerk.
Ook na de oplevering blijft BinnenBereik verantwoordelijk voor werking, onderhoud en service. BinnenBereik zal uw bedrijf op het gebied van mobiel indoornetwerk volledig ontzorgen.

Heeft u plannen om uw gebouw te verduurzamen of is dit recentelijk gedaan? Denk dan aan het mobiele bereik in het gebouw. Het mobiele bereik in het pand kan namelijk flink achteruit gaan door de verduurzaming. En goed mobiel bereik in het pand is een belangrijke voorwaarde voor smart building.

Door sensoren te plaatsen in het gebouw, kan efficiënter gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld energie en water. Het gebouw verzamelt gegevens om deze optimaal af te stemmen op medewerkers, bezoekers en activiteiten die in het gebouw plaatsvinden. Er is goed mobiel bereik nodig om al deze sensoren met internet te verbinden. Zodoende is met het indoornetwerk van BinnenBereik besparing op servicekosten te realiseren.
Daarnaast neemt de verhuurbaarheid toe en zijn huurders bereid om een hogere huur te betalen.

Met het indoornetwerk van BinnenBereik is het mobiele bereik van álle ingekoppelde telecomproviders geregeld. Als huurder kunt u dan zelf kiezen bij welke mobiele telecomprovider, u telecomdiensten afneemt, iets dat aanzienlijke voordelen kan opleveren.

Heeft u twijfels over de kwaliteit van het mobiel bereik van één of meer telecomproviders? Wij komen graag langs voor een quickscan. Indien gewenst kunnen we een vrijblijvende kostenindicatie opstellen voor een BinnenBereik indoornetwerk.

Heeft u nog vragen?

Staat uw vraag er niet tussen? Of kunnen we u ergens ander mee van dienst zijn? Stel u vraag via het antwoordformulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Dit veld is verplicht