Wat kost het investeren in een mobiel indoornetwerk nu werkelijk?

Slecht mobiel bereik binnen bedrijfsgebouwen komt helaas steeds vaker voor. Om het bereik binnen te verbeteren, overwegen veel bedrijven om een mobiel indoornetwerk te plaatsen. Wat zijn eigenlijk de kosten die samenhangen met de aanschaf van een mobiel indoornetwerk? 

In het kader van verduurzaming zijn steeds meer kantoorgebouwen voorzien van dubbel HR++ glas, waarmee organisaties besparen op energiekosten. Helaas heeft dit type glas als nadeel dat de dekking van het mobiele netwerk verslechtert. Ook is het lastig om met een smartphone de zendmast te bereikenDe smartphone moet vanwege een beperkt zendvermogen harder werken om met een zendmast contact te maken. Het resultaat is: hakkelende gesprekken, verbroken verbindingen en een accu die veel sneller leeg is. 

Aanvangsinvesteringen niet noodzakelijk 

BinnenBereik, onderdeel van OTC/NOVEC, de grootste onafhankelijke aanbieder van telecominfrastructuur in Nederland, biedt een oplossing voor slecht mobiel bereik binnen bedrijfsgebouwen. Om goed mobiel bereik binnen bedrijfsgebouwen mogelijk te maken, plaatst BinnenBereik access points in de plafonds. Elk access point heeft een dekkingsgebied van ongeveer 300 m2BinnenBereik plaatst apparatuur van iedere ingekoppelde telecomprovider in het gebouw. Deze apparatuur is via een glasvezelverbinding rechtstreeks verbonden met de netwerken van de (virtuele) telecomproviders. 

Natuurlijk wilt u weten hoeveel u eenmalig moet investeren als u kiest voor een mobiel indoornetwerk van BinnenBereik. Het antwoord op deze vraag luidt: helemaal niets. BinnenBereik verzorgt indoor mobiel bereik namelijk as-a-service. Dat betekent dat u gedurende de contractduur alleen een maandelijks bedrag betaalt en geen hoge aanvangsinvesteringen hoeft te doen. BinnenBereik verzorgt de aanleg van het mobiele indoornetwerk en is daarna geheel verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de infrastructuur inclusief alle hardware. De gemiddelde contractduur bedraagt tien jaar. 

Kosten besparen met BinnenBereik 

Kiest u voor de oplossing van BinnenBereik, dan heeft u niet alleen een uitstekend mobiel bereik binnen uw bedrijfsgebouw(en), maar daarnaast kunt u ook nog kosten besparen. Telecomproviders kunnen ook een mobiel indoornetwerk verzorgen. Maar dan heeft u binnen het pand alleen goed bereik van één bepaalde telecomprovider en voor de overige twee netwerken heeft u nog steeds slecht bereik. Kiest u voor BinnenBereik, dan heeft u voor alle netwerken goed bereik en bent u niet gebonden aan een bepaalde telecomprovider. Na afloop van een telefoniecontract bent u vrij om een nieuwe telecomprovider te kiezen. Zo bespaart u veel geld. 

Met de oplossing van BinnenBereik kunt u ook besparen op servicekosten in het pand. Door de plaatsing van sensoren, die via het mobiele indoornetwerk verbonden zijn met het internet, kunt u bijvoorbeeld automatisch vaststellen of bepaalde ruimtes in uw bedrijfspand wel of niet worden gebruikt. Zo kunt u besparen op elektriciteit, verwarming en schoonmaken. 

Meer weten? 

Kiest u voor BinnenBereik, dan hoeft dus u geen hoge aanvangsinvesteringen te doen en kunt u bovendien op jaarbasis veel geld besparen op kosten voor mobiele telefonie, elektriciteit, verwarming en schoonmaken. Bent u benieuwd wat BinnenBereik voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op of download onze whitepaper ‘Waarom het zinvol is om te investeren in een mobiel indoor netwerk’ voor meer informatie over onze oplossing. 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.