Meet the Expert: Frans Konings, technisch consultant indoor

In de reeks ‘Meet the Experts’ maakt u kennis met de mensen van BinnenBereik die ervoor zorgen dat binnen (kantoor)gebouwen uw smartphone of tablet een snelle en betrouwbare mobiele dekking heeft. Maak kennis met Frans Konings, technisch consultant indoor bij BinnenBereik.

“Het werk van een technisch consultant is heel erg breed. Zo maak ik de (pre)designs – een eerste opzet van de business case met technische vraagstukken – en zoek ik samen met mijn collega Rob Brown alles op technisch gebied uit voor onze klanten. Hoe verloopt zo’n proces? We bedenken een globale opzet waarin we samen kijken waar en hoeveel access points er in een gebouw geplaatst moeten worden. Dit alles valt natuurlijk samen met de eisen van de klant. Met die informatie ga ik onderhandelen met leveranciers, installateurs en onderaannemers. Het doel is uiteindelijk dat iedereen – van klant tot leveranciers – de juiste prijs krijgt. Tijdens die onderhandelingen is het belangrijk om open en eerlijk te zijn.

Ervaring in het team

Ik werk nu sinds april 2021 bij BinnenBereik en heb het ontzettend naar m’n zin. Een van de leukste dingen vind ik het samenstellen van een totaalpakket voor onze klant. Daarnaast houd ik mij ook bezig met het beheer van het DAS-netwerk. We bieden het netwerk namelijk aan ‘as a service’, waarbij ik naar locatie ga als er bijvoorbeeld problemen zijn met het mobiele indoor netwerk.

Naast de afwisseling van het werk, vind ik het ook fijn om deel uit te maken van een zeer ervaren team. Ik heb zelf door de jaren heen diverse functies gehad binnen de wereld van netwerkoperators: van (senior) field engineer tot project coördinator. Mede met Rob zijn ervaring – ik werk met hem het meest direct samen – vullen wij elkaar goed aan. Günther ken ik dan weer van vroeger, omdat wij ooit ook collega’s waren. Samen vormen wij een sterk team dat continu bezig is met het bedenken van oplossingen die technisch haalbaar zijn.

Agaporniden

Naast mijn werk bij BinnenBereik heb ik nog een grote passie: het kweken van vogels, met name agaporniden. Door de jaren heen heb ik met het kweken van vogels ook meerdere wedstrijden gewonnen, waarbij de vogels beoordeeld op hun uiterlijke kenmerken. Mijn vogels zijn overal te vinden, van Spanje tot aan Pakistan, en ik heb ook veel contact met buitenlandse kwekers die ik eens in de zoveel tijd bezoek. De tijd zal het leren of mijn jongste kind – ze vind de vogels ook interessant – de passie van haar vader overneemt.”

Frans Konings

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.