Meet the Expert: Günther de Bruijn, salesmanager

In de reeks ‘Meet the Experts’ maakt u kennis met de mensen van BinnenBereik die ervoor zorgen dat binnen (kantoor)gebouwen uw smartphone of tablet een snelle en betrouwbare mobiele dekking heeft. Maak kennis met Günther de Bruijn, salesmanager bij BinnenBereik.

“Als salesmanager ben ik altijd op zoek naar panden van minimaal 20.000 vierkante meters waar wij ons indoornetwerksysteem kunnen plaatsen. Het gaat hierbij om nieuw te bouwen panden, maar ook bestaande panden die verduurzaamd gaan worden of die problemen ondervinden met de indoordekking. Hierdoor heb ik veel contact met bijvoorbeeld projectontwikkelaars, architecten, aannemers en installatiebedrijven om hen in te informeren over onze oplossing. Hoe ik te werk ga? In het eerste gesprek met een potentiële klant probeer ik te achterhalen of er al is nagedacht over indoordekking bij een nieuwbouwproject en, als het om een bestaand pand gaat, kijk ik samen met de klant of er behoefte is aan verbetering van de indoordekking. Dit is vaak een punt dat ze vergeten als ze gaan verduurzamen. Wanneer klanten enthousiast zijn en een tweede gesprekt volgt, gaan we dieper in op wat er technisch allemaal mogelijk is. Hiervoor schakel ik ook met mijn collega’s Rob en Frans, omdat zij zich meer bezighouden met de technische aspecten van het systeem.

Problemen oplossen

Het proces van eerste gesprek tot de levering van de systemen kost soms wel 1 tot 1,5 jaar, omdat je goed onderzoek moet doen en omdat we er vaak op tijd bij zijn in het bouwproces. We proberen in een vroeg stadium betrokken te worden, omdat dan alles goed op elkaar aan kan sluiten tijdens het gehele bouwtraject. Zo voorkom je een hoop extra kosten.

Ik vind het leukste aan mijn baan om mensen te helpen met het oplossen van hun probleem. Het is supergaaf om bijvoorbeeld langs de A2 kantoorpanden te zien waar je langs rijdt en beseft dat ons indoorsysteem daar zorgt voor perfecte indoordekking. Verder vind ik het ook heel leuk om samen met Rob en Frans op de bouwplaats te lopen en te zien hoe het bouwproces verloopt.

Verder vind het ook leuk dat het weer mogelijk is om op beurzen te staan en daar de bezoekers kennis te laten maken met BinnenBereik. Je krijgt daar de kans om je netwerk uit te breiden. Meestal komen op dat soort evenementen niet direct klantcases ter sprake, maar het kan zomaar zijn dat een partij die je daar spreekt na drie maanden of een half jaar wel behoefte heeft aan onze expertise. En dan sta ik klaar om samen met ons team het probleem op te lossen.

Competitief

Buiten mijn werk bij BinnenBereik vind ik het leuk om naar de sportschool te gaan of te mountainbiken. Dit laatste doe het liefste wel als het goed weer is. Ik ben ontzettend competitief van aard, waardoor ik altijd wil winnen. Vroeger liet ik mijn twee kinderen weleens winnen met wedstrijdjes, maar nu ze wat ouder zijn geef ik mij niet zomaar gewonnen. Verder kijk in het weekend graag naar voetbal en Formule 1 en kan ik als echte Brabander samen met mijn gezin en vrienden op Bourgondische wijze genieten van het leven!

Gunther de Bruijn BinnenBereik

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.