Geen energielabel voor een kantoor, hoe erg is dat precies?

Onderzoeken waaruit blijkt dat veel kantoren nog geen energielabel van minimaal C hebben, kunnen alarmerend zijn. Op 1 januari 2023 wordt dat label verplicht voor kantoren, dus zijn er nog maar twintig maanden te gaan. Mensen kunnen de indruk krijgen dat de tijd te kort is om al die gebouwen alsnog op het vereiste energieprestatieniveau te krijgen. Is dat ook zo?

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat in Nederland bijna 59.000 kantoorpanden zonder label zijn, echter de helft van de gelabelde kantoren is in orde.

Verduurzamen van het kantoorpand

Behoort uw kantoorpand nog tot één van de panden die moet voldoen aan het vereiste energieprestatieniveau dan kan HR++ glas een goede optie zijn. HR++ isolatieglas is dubbel glas gevuld met edelgas en voorzien van een onzichtbaar warmte reflecterende metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar warmte in een ruimte terugkaatst. Veel bedrijven kiezen hiervoor op het moment dat ze gaan verduurzamen. Maar tegelijkertijd leidt HR++ glas tot een verminderd mobiel bereik doordat de radiosignalen van de zendmast het gebouw niet kunnen binnendringen.  Het resultaat is een slecht mobiel bereik. Vergeet daarom bij het verduurzamen van je kantoorpand je mobiele dekking niet! Meer weten? Download dan onze whitepaper waarin we u meer vertellen over een energiezuinig en toekomstbestending kantoor.  

Dit artikel verscheen op 7 april 2021 in Vastgoedmarkt. Klik hier om het hele artikel te lezen. 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.