BinnenBereik voorziet EDGE Stadium Amsterdam van indoor mobiele dekking

EDGE Stadium Amsterdam, het voormalig hoofdkantoor van Loyens en Loeff aan de Zuidas, is onlangs geheel herontwikkeld en vernieuwd door EDGE en PIMCO (voormalig Allianz Real Estate).

In lijn met de visie van EDGE, is er een duurzame en gezonde werkomgeving gecreëerd, met zoveel mogelijk lichtinval, zodat mensen zich comfortabel voelen om nog relaxter en beter te functioneren.

BREEAM norm

Het gebouw is herontwikkeld en verduurzaamd volgens de BREEAM norm. Dit houdt in dat er zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van duurzame toepassingen om het energieverbruik zo laag mogelijk te krijgen. Deze toepassingen, zoals bijvoorbeeld HR++ glas, hebben als eigenschap dat zij minder goed doorlaatbaar zijn voor mobiele signalen. Tegelijkertijd is indoor mobiel bereik een belangrijke voorwaarde om te voldoen aan de eisen die zowel grote bedrijven, als MKB-bedrijven en freelancers stellen aan een moderne werkomgeving. Daarom is het pand door BinnenBereik voorzien van indoor mobiele dekking.

Multi-operator dekking

EDGE Stadium Amsterdam is een modern kantoor dat ruimte biedt aan een mix van grote en kleinere bedrijven. Onder de huurders bevinden zich onder andere Miro, Henkel, Salesforce en EDGE Workspaces. Gezien de grote verscheidenheid aan bedrijven in het pand, is de behoefte aan multi-operator dekking erg groot. Elk bedrijf heeft namelijk zijn eigen beleid ten aanzien van mobiele devices en mobiele operators en ook bezoekers van het pand moeten ervan verzekerd zijn dat zij altijd mobiel bereik hebben. Met de multi-operator oplossing van BinnenBereik is dit te allen tijde gegarandeerd.

Indoordekking in vroeg stadium realiseren

EDGE Stadium Amsterdam is de tweede EDGE herontwikkeling die door BinnenBereik is voorzien van indoor mobiele dekking. Ruud van der Sman, Head of Smart Solutions bij EDGE: ‘Mede door de ervaringen met EDGE West, realiseerden we ons al snel dat we ook bij EDGE Stadium voor een oplossing moesten zorgen om indoor mobiele dekking te garanderen. Dankzij de goede samenwerking met BinnenBereik kon snel met de implementatie gestart worden. Hierdoor konden de installatiewerkzaamheden voor een groot deel worden afgerond voordat de huurders hun intrek nemen in het pand.’

Indoor dekking As-a-Service

Dankzij het as-a-service model is er geen eenmalige grote investering benodigd en neemt BinnenBereik de komende jaren het volledige beheer en onderhoud voor haar rekening.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.