Hoe indoor mobiele dekking bij EDGE West werd gerealiseerd

Goed mobiel bereik wordt als vanzelfsprekend gezien. Maar dat is niet altijd het geval. Gelukkig biedt BinnenBereik indoor mobiele dekking as-a-service, zodat ook binnen gebouwen altijd overal perfect mobiel bereik is. Bij EDGE Amsterdam West wordt ook zeer enthousiast gereageerd sinds zij gebruik maken van het indoor mobiel netwerk. 

Situatie vóór realisatie indoor mobiele dekking 

EDGE Amsterdam West is een kantoor met een oppervlakte van maar liefst 48.000 m2. Het kantoor is gebouwd in de jaren 70,  en is eind 2021 volledig herontwikkeld tot een toekomstbestendig kantoor. Het gebouw heeft nu zelfs een outstanding BREEAM-NL certificaat.   

Bij het vaststellen van de plannen, kwam ook indoor mobiele dekking ter sprake. Binnen in het kantoor moeten werknemers overal, en zonder haperingen, kunnen bellen. Daarom werden we door EDGE benaderd om te kijken hoe we samen indoor mobiele dekking konden realiseren.

Onze aanpak 

De verduurzaming van het kantoor brengt uitdagingen met zich mee. Zo worden de signalen van het mobiele netwerk buiten tegengehouden door het duurzame HR+++ glas. Een indoor mobiel netwerk biedt daarom de oplossing om optimale indoor mobiele dekking te realiseren.  

Wat is een indoor mobiel netwerk?

Slecht mobiel bereik binnen gebouwen kan worden opgelost door het installeren van een indoor mobiel netwerk. We spreken in dit verband ook wel over een Distributed Antenna System (DAS). Een antenne, wat ook wel een access point wordt genoemd, heeft een dekkingsgebied van ongeveer 300m2. Bij een indoor mobiel netwerk is ieder access point verbonden met de aangesloten mobiele netwerken van de telecomproviders. 

Een indoor mobiel netwerk met inkoppelingen van KPN,T-Mobile en Vodafone geeft keuzevrijheid aan alle gebruikers van het kantoorgebouw. BinnenBereik biedt namelijk indoor multi-operator dekking. Dit wordt ‘as-a-service’ geleverd. Hierdoor is er geen eenmalige grote investering nodig, maar worden de kosten voor aanleg én onderhoud verspreid over een periode van 10 jaar. Door de kosten te spreiden, hebben vastgoedeigenaren nu meer bouwbudget over. 

Dekkingsmeting na realiseren indoor mobiele dekking EDGE West

Nadat het indoor mobiele netwerk binnen EDGE Amsterdam West was geactiveerd, hebben we een quickscan uitgevoerd. Tijdens een quickscan meten we het bereik van alle telecomproviders, voor alle technologieën (2G, 3G, 4G en 5G). 

 En met resultaat. De groene lijn op onderstaande afbeelding laat zien dat overal in het pand optimale indoor mobiele dekking is gerealiseerd. Bij EDGE Amsterdam werd ook heel enthousiast gereageerd: “Het mobiele signaal kwam nauwelijks meer binnen door de aanbreng van goede isolatie. Dat is praktisch niet werkzaam én maakt een gebouw ook onveilig. Wij hebben met BinnenBereik indoor mobiele dekking voor alle telecomproviders gegarandeerd waardoor beide problemen zijn opgelost”, aldus Ruud van der Sman (Senior Smart Solution Manager EDGE).

Edge West

Meer weten? 

Wilt u meer weten over indoor mobiele dekking? Download dan onze whitepaper of neem direct via de mail en/of telefoon contact met ons op. 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.