Slechte indoor mobiele dekking: hoe komt het en wat is de oplossing?

We kunnen niet meer zonder goede indoor mobiele dekking. Steeds vaker gebeurt het dat het mobiele signaal in gebouwen wordt verstoord. Dat zorgt voor veel frustraties. We leggen graag uit waar dit probleem vandaan komt en hoe het te verhelpen is.

Vraag vrijblijvend adviesgesprek
Multi-operator dekking
As a service en hoogwaardig
10 jaar ontzorging

Waardoor hebben gebouwen slechte indoor mobiele dekking?

Gedegen advies over indoor mobiele dekking is tegenwoordig een must, bij nieuwbouw en bij herontwikkeling van bestaande bouw. Dit advies wilt u het liefst zo snel mogelijk, zodat u na de voltooiing van uw vastgoedproject niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Het is voor huurders teleurstellend als blijkt dat zij niet binnen in het pand kunnen bellen.

  • HR++/+++ glas 
    De geldende duurzaamheidsnormen schrijven voor dat er in nieuwe gebouwen gebruik gemaakt moet worden van HR++/+++ glas. Het glas heeft een coatinglaag om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Hierdoor komen ook de mobiele signalen het gebouw moeilijk binnen. Fatsoenlijk mobiel bellen is hierdoor vrijwel uitgesloten​.
  • De kooi van Faraday
    Panden met een metalen schil, zoals distributiecentra en opslagloodsen, hebben te maken met de ‘kooi van Faraday’. Door de metalen schil valt het mobiele bereik in een pand weg
  • Gebouwen met meer dan 8 verdiepingen
    Zenders van de telecomproviders zijn gericht op straatniveau, zodat iedereen op straat goede mobiele dekking heeft. Het mobiele signaal is hierdoor op hooggelegen verdiepingen (ernstig) verzwakt.
Vraag vrijblijvend advies gesprek

Meer weten?

Wordt uw pand/project binnenkort verduurzaamd of herontwikkeld? Of wordt er een nieuw pand betrokken? Voorkom problemen en neem contact op.

Neem contact met ons op

Wat vinden anderen van BinnenBereik?

Ed Folge

CBRE, Bouwcoördinator bij Booking.com

Door onze goede voorbereiding wisten we al vroeg in het traject dat indoor dekking een probleem zou worden. Na uitvoerig onderzoek naar oplossingen om de dekking te verbeteren zijn we uitgekomen bij BinnenBereik. We waren op zoek naar een partij die ons voor de langere termijn kon ontzorgen. Mobiele dekking ‘as a service’ van BinnenBereik sluit perfect aan bij onze wensen.

Amare theater Den Haag

Het was op veel plekken in het pand onmogelijk om je mobiel te gebruiken, onafhankelijk van welke telecomprovider je gebruikt. Dit is zeer frustrerend voor de bewoners van het pand maar ook voor de vele bezoekers”, aldus Sander den Heijer, Programma manager bij Amare. “We hebben daarom gezocht naar een partner die ons kon helpen om dit probleem op te lossen. Zo zijn we uitgekomen bij BinnenBereik. Het contact met BinnenBereik is vanaf het eerste moment goed geweest en het is een partij die goed luistert naar de behoefte van de klant

Ruud van der Sman

Senior Smart Solution Manager EDGE

Het mobiele signaal kwam nauwelijks meer binnen door de aanbreng van goede isolatie. Dat is praktisch niet werkzaam én maakt een gebouw ook onveilig. Wij hebben met BinnenBereik indoor mobiele dekking voor alle telecomproviders gegarandeerd waardoor beide problemen zijn opgelost

Indoor mobiele dekking as-a-service

Gelukkig is er een oplossing voor slechte indoor mobiele dekking: BinnenBereik biedt indoor mobiele dekking as-a-service. Alle telecomproviders worden uitgenodigd om in te koppelen in grote gebouwen zoals kantoren, hotels en woontorens. Gebruikers van het indoor mobiele netwerk van BinnenBereik genieten zo optimaal van goede indoor mobiele dekking.

Door ons as-a-service model hoeft u geen eenmalige grote investering te doen, maar worden de kosten voor aanleg én onderhoud verspreid over een periode van 10 jaar. Zodoende wordt u volledig ontzorgd. Door de kosten voor ons indoor mobiele netwerk te spreiden kunt u deze terugverdienen via de servicekosten en houdt u nu meer budget over voor andere zaken die de kwaliteit van uw vastgoedproject naar een nog hoger niveau tillen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Adviesgesprek

* Dit veld is verplicht
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.