Voorkom reputatieschade, zorg voor goede indoor mobiele dekking

Goede indoor mobiele dekking is ontzettend belangrijk. 80% van het mobiele verkeer vindt namelijk plaats binnen gebouwen. Maar door de verduurzaming van bestaande gebouwen en nieuwbouw hebben mensen binnen slecht mobiel bereik. Dit leidt tot klachten bij huurders en kost veel geld, tijd en energie. BinnenBereik levert daarom indoor mobiele dekking as-a-service, zodat uw gebouw/project klaar is voor de toekomst.  

Reputatie van uw project 

Met ingang van 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw over minimaal energielabel C beschikken. Heeft een gebouw op dat moment niet een Energie-Index van 1,3 of beter? Dan mag het gebouw niet als kantoor worden gebruikt. Daarom wordt er nu in bestaande gebouwen en nieuwbouwprojecten veel gewerkt met HR++/+++ glas. Hierdoor voldoet een pand aan de nieuwe duurzaamheidsnorm, maar wordt mobiele verkeer binnen wel verstoord.  

Mobiele dekking wordt gezien als een nutsvoorziening, omdat miljoenen mensen binnen en buiten afhankelijk zijn van hun smartphone. En de gevolgen van het verstoorde mobiele bereik gaat ten koste van de reputatie van uw project. Gebruikers kunnen niet worden gebeld, kunnen zelf niet bellen of gesprekken worden plotseling verbroken. Dit zorgt voor veel klachten waardoor het gebouw een slechte naam krijgt en minder aantrekkelijk is voor investeerders, beleggers of huurders. 

Maak melding bij slechte mobiele dekking binnen 

Ook is het binnenkort wettelijk verplicht dat het noodnummer 112 (ook binnen) overal gebeld kan worden. Maak daarom snel een melding wanneer u merkt dat het mobiele bereik in uw gebouw tekortschiet. Wanneer u op tijd bent, bespaart u op termijn veel kosten.  

BinnenBereik biedt daarom indoor mobiele dekking as-a-service. Wat houdt dit in? Met het as-a-service model van BinnenBereik, bespaart u kosten op het bouwbudget. De kosten worden verwerkt in de jaarlijkse servicekosten die de ontwikkelaar doorbelast aan de gebruikers van het gebouw. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over de aanleg van een indoor mobiel netwerk. BinnenBereik levert het volledige systeem turn-key op, inclusief actieve apparatuur, project management, installatie én inkoppeling van de telecomproviders. 

De voordelen van goede indoor mobiele dekking 

Wanneer binnen iedereen goed mobiel bereik heeft, zorgt dit voor tevredenheid bij alle stakeholders. 

Huurders:

  • kunnen bellen en gebeld kunnen worden; 
  • hebben snel contact met 112 
  • hebben minder frustratie vanwege bereikbaarheidsproblemen; 
  • kunnen zorgeloos mobiel internetten.

     

Gebouweigenaren: 

  • Uw gebouw is gewild en goed verhuurbaar; 
  • Het gebouw voldoet aan alle moderne veiligheidseisen, dat betekent zicht op hogere inkomsten; 
  • Uw reputatie blijft in tact of wordt (nog) beter; 
  • Investeerders zijn geïnteresseerd in uw gebouw en/of andere bouw(projecten). 

Meer weten? 

Wordt uw pand/project binnenkort verduurzaamd of herontwikkeld? Of wordt er een nieuw pand betrokken? Voorkom problemen en neem contact op.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.