Wat als mobiel bereik binnen gebouwen ontbreekt

Steeds meer mission critical en business critical applicaties vereisen gegarandeerde mobiele dekking binnen een gebouw. Maar wat als er geen mobiele dekking is in het pand? Of in de parkeergarage? Of in de kelder van een gebouw?

Herkent u dit?

Steeds meer moderne en duurzame gebouwen hebben te kampen met slechte indoor mobiele dekking. De uitdagingen die hierdoor ontstaan, zijn legio:

  • Mensen kunnen niet bellen of gebeld worden met hun smartphone
    Hakkelende gesprekken, telefoongesprekken voeren bij het raam of buiten. Ondanks het snelle 5G netwerk is dit steeds vaker realiteit.
  • Hulpdiensten zijn niet bereikbaar
    Zonder mobiel bereik is het niet mogelijk om 112 te bellen in geval van een calamiteit. Wat desastreuze gevolgen kan hebben.
  • Mobiel betalen in winkels of horeca is niet mogelijk
    Iedereen heeft het weleens meegemaakt: een lange rij bij de kassa omdat iemand met zijn mobiel wil betalen, maar geen mobiel bereik heeft. Vervelend voor de mensen die langer moeten wachten, maar daarnaast leidt dit ook tot omzetderving en reputatieschade voor de ondernemer.
  • Realtime communicatie moeilijk of onmogelijk
    In digitale en geautomatiseerde omgevingen is realtime informatie cruciaal. Haperingen in de communicatie in de keten, kunnen tot grote problemen leiden.
  • Service engineers kunnen geen onderhoud uitvoeren
    Voor (proactief) onderhoud maken service engineers veel gebruik van data uit applicaties. Zonder mobiel bereik hebben deze engineers geen remote toegang tot deze systemen, wat de uitvoering van hun werk ernstig hindert en beperkt.
  • Smart metering & IoT
    Waar het gebruik van (realtime) data via sensoren enkele jaren geleden nog in de kinderschoenen stond, is dit inmiddels vrijwel onmisbaar geworden in veel bedrijfsprocessen. Als de data niet – continu – beschikbaar is, heeft dit grote impact.
Duurzame materialen vaak oorzaak van het probleem

Slecht mobiel bereik in een gebouw wordt vaak veroorzaakt door het gebruik van duurzame materialen, met name HR++ glas. Maar ook betonnen of stalen constructies en de hoogte van een gebouw hebben invloed op het mobiele signaal.

Tegelijkertijd neemt het gebruik van 4G/5G steeds meer toe ten opzichte van WiFi, omdat het veiliger is, het niet nodig is om apart in te loggen zoals op een WiFi netwerk en de continuïteit beter gewaarborgd is.

Gegarandeerde mobiele dekking in een gebouw

Als specialist op het gebied van indoor mobiele connectiviteit voorziet BinnenBereik gebouwen van multi-operator indoor mobiele dekking. Gebruikers zijn er dan van verzekerd dat zij altijd mobiel bereik hebben, ongeacht welke mobiele provider dan ook.

Meer informatie

Heeft u te maken met slechte mobiele dekking in een gebouw en wilt u meer weten of een gratis quickscan uit laten voeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.