Vacature: Senior Product Developer Mobile Services (40 uur) – vervuld

Uniek is het ondernemende karakter van ons bedrijf. Stilstaan is achteruitgang en daarom zijn we volop in beweging en steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de business uit te breiden!

Als dienstverlener op het gebied van telecommunicatie, gericht op de verhuur van telecom infrastructuren, heeft onze organisatie grote beursgenoteerde bedrijven als klant. BinnenBereik is de merknaam waaronder we indoor mobiele dekking op de markt brengen.

BinnenBereik voorziet in de groeiende behoefte aan optimaal mobiel bereik bínnen gebouwen. Mobiel bereik binnen hoge, verduurzaamde gebouwen/kantoorpanden, blijkt om verschillende redenen vaak ver onder de maat. BinnenBereik biedt indoor mobiele dekking “as a service”. Hierdoor hebben gebruikers minimaal dezelfde ervaring als bellen buiten een pand, welke mobiele operator zij ook gebruiken. Een gebouweigenaar of -beheerder wordt volledig ontzorgd op het gebied van zijn of haar mobiele connectiviteit.

Waarom werken bij NOVEC – BinnenBereik?

Kom je bij ons werken dan kies je voor een jong, dynamisch en gerenommeerd bedrijf, waar betrouwbaarheid, respect, eigen ontwikkeling en initiatief belangrijk gevonden worden. Voor ons team van BinnenBereik zijn we op zoek naar een:

Senior Product Developer Mobile Services (40 uur)

Als Senior Product Developer Mobile Services ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en voor het succes van onze dienst, multi-operator indoor netwerkdekking as-a-service. Je speelt een cruciale rol bij het ontwikkelen en implementeren van de strategische en operationele productstrategie, rekening houdend met klantbehoeften, concurrentie en technologische trends. Je stelt tevens productbusinessplannen op, bent intensief betrokken bij klanttrajecten en verantwoordelijk voor de projectbudgetten.
Daarnaast vertaal je operatorbehoeften naar dienst/productinnovaties binnen NOVEC als geheel.

Taken en verantwoordelijkheden van de Senior Product Developer bij BinnenBereik

Als Senior Product Developer hebt je een breed takenpakket. Je hebt de lead in het bedenken van nieuwe dienstconcepten en vertaalt deze naar concrete producten. Door marktonderzoek en vaak samen met klanten wordt getoetst of een productvariant levensvatbaar is en in welke vorm. De product developer doet dit niet alleen je legt de verbinding met verschillende teams zoals Sales, Legal, Techniek en Operatie.

Belangrijke taken en verantwoordelijkheden zijn:
 • Het bedenken en ontwikkelen van dienstconcepten voor verschillende marktsegmenten
 • Aan de hand van klantbehoeften en marktontwikkelingen aanzetten tot productvernieuwing en -optimalisatie
 • Opstellen van productbusinessplannen en bewaken van kosten en marges
 • Vertalen van de dienst in (service) contract vorm richting klant, leveranciers en/of met de mobiele operators
 • Relevante klantbehoefte-, technologisch- en concurrentie trends voor de verschillende marktsegmenten in de gaten houden
 • Informatie over de prestaties van het product verzamelen en bijhouden
 • Klanttevredenheidsonderzoeken uitzetten en analyseren
 • Rapporteren en proactief informeren van de stakeholders
 • Monitoren en optimaliseren van de verschillende processen en dit continue verankeren in ISO-normeringen
 • Intensieve ondersteuning aan de verschillende teams betrokken bij het installatie-, inkoop- en verkoopproces
 • Monitoren van mobiele netwerk technologieën en operatorbehoeften en deze vertalen naar dienst/productinnovaties binnen NOVEC als geheel
Wat verwachten we van jou?

Analytisch sterk, probleemoplossend vermogen. Neemt initiatief. Kennis en ervaring op technisch, commercieel en financieel vlak. Legt verbanden tussen het eigen werkgebied en sales, business development en technologische ontwikkeling. Sociale en commerciële vaardigheid voor contacten met klanten en uitvoerders/leveranciers. Weet je te verplaatsen in de klant en zijn behoeften goed in kaart te brengen.
Je bent een proactieve collega die goed is in het stellen van prioriteiten en hebt overtuigingskracht. Je bent creatief, volhardend en initiatiefrijk als het gaat om commerciële of technische oplossingen. We hechten veel waarde aan nauwkeurigheid en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Bovendien ben je een team player die over goede communicatieve vaardigheden beschikt.

Verder heb je:
 • Bachelor- of masterdiploma in een relevante discipline (bijv. Elektrotechniek, Informatica, Bedrijfskunde)
 • Aantoonbare ervaring (minimaal 8 jaar) als productmanager
 • Commercieel-Juridische inzicht bij het opstellen en beoordelen van contracten
 • Minimaal 10 jaar werkervaring in de telecommunicatie- of netwerksector
 • Diepgaande kennis van (indoor) netwerktechnologieën en -oplossingen, en met name DAS netwerken is een vereiste
 • Kennis van mobiele netwerken is een vereiste
 • Vermogen om effectief te werken in een dynamische en snel veranderende omgeving
 • Een actief relatienetwerk in de mobiele wereld is vereist en in de vastgoedwereld een pré
 • Ervaring met project management en grondige kennis van MS Word, Excel en Powerpoint
 • Perfecte beheersing van de Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift
Enthousiast?

Enthousiast geworden en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen we je van harte uit te reageren. Graag je reactie voorzien van CV mailen naar NOVEC. E-mail: solliciteren@novecmasten.com

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.