Hierdoor heeft u slechte indoor mobiele dekking in uw pand 

Wanneer u start of bezig bent met een vastgoedproject moet u – net als gas, water en elektra aansluitingen – ook rekening houden met goede indoor mobiele dekking. U wilt immers dat mensen binnen uw gebouw wel kunnen bellen. Er zijn een aantal factoren die het mobiele bereik binnen drastisch verminderen. Deze hebben we voor u in een handig overzicht geplaatst zodat u weet waar u aan toe bent en tijdig advies kunt inwinnen.

 

indoor mobiele dekking
  • Het gebruik van HR++/+++ glas

In nieuwbouw wordt standaard gebruik gemaakt van HR++/+++ glas vanwege de goede isolatie. Dit glas bevat één of twee coatinglagen met metaaldeeltjes wat zorgt voor een afscherming van elektromagnetische golven, zoals de signalen van mobiele netwerken. In het ergste geval zal er maar één honderdduizendste deel van het signaal door het glas komen. Fatsoenlijk mobiel bellen is in dit soort situaties uitgesloten.

  • Panden met een metalen schil

Opslagloodsen en distributiecentra hebben vaak metalen wanden. Dit zorgt voor een zogenaamde ‘kooi van faraday’. De indoor mobiele dekking kan hierdoor wegvallen.

  • De hoogte van uw gebouw

Bij hoge gebouwen is er sprake van het paraplu effect. De zenders van de telecomproviders zijn namelijk op straatniveau gericht. Dit betekent dat naarmate u hoger in het gebouw komt, het signaal steeds zwakker wordt. Ook is er in hoogbouw sprake van interferentie. Dit betekent dat er veel signalen van zendmasten tegelijk binnenkomen en elkaar uitdoven.

  • Een gebouw met een groot grondoppervlak

Panden die bijvoorbeeld lang en breed zijn hebben in de kern van het gebouw meestal een slechte indoor mobiele dekking, zeker als de muren in het pand van (gewapend) beton zijn.

Meer weten? Vraag een quickscan aan 

Wilt u de kwaliteit van uw mobiele netwerk binnen verbeteren? Vraag dan gratis onze quickscan aan. Binnen uw pand meten we het mobiele bereik van alle telecomproviders, voor alle technologieën (2G, 3G, 4G en 5G). 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.