Nieuwe Monitor Draadloze Technologie

Met de Monitor Draadloze Technologie biedt TNO een degelijk, actueel en toegankelijk overzicht van de stand van zaken ten aanzien van de ontwikkeling en inzet van draadloze technologie. De Monitor Draadloze Technologie bedient verschillende doelgroepen bij overheid en bedrijfsleven in Nederland en is bedoeld voor lezers met een algemene achtergrond in de telecommunicatie. In principe worden vanuit een nationaal perspectief wereldwijde ontwikkelingen gevolgd. Evenals in andere jaren bestaat de Monitor Draadloze Technologie uit twee schriftelijke rapportages. In de voorjaarseditie belicht TNO vooral een aantal draadloze technologieën vanuit voornamelijk technisch-inhoudelijk perspectief. De najaarseditie zal vooral gericht zijn op tendensen vanuit de gebruikers, providers, standaardisatie en nationale beleidsontwikkeling rond spectrumregelgeving.

DAS netwerken ‘as a service’

In het nieuwe rapport van TNO wordt gemeld dat met name voor grote pandeigenaren een actief DAS (Distributed Antenna System) netwerk erg interessant is. Zij draaien op voor alle infrastructuurkosten. Er is dus veel voor te zeggen om een operator-onafhankelijke oplossing te hebben die bovendien schaalbaar is zodat niet bij iedere verandering van huurders delen van de infrastructuur moeten worden vervangen. Ook is het gewenst dat naast huurders ook bezoekers overal in het pand mobiel moeten kunnen communiceren via hun eigen operator.

BinnenBereik biedt multi-operator actieve DAS netwerken ‘as a service’. BinnenBereik ontzorgt de gebouweigenaar volledig voor een periode van meerdere jaren. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.