Multi-operator indoor dekking bij het Amare Theater in Den Haag

BinnenBereik heeft bij Amare Den Haag indoor mobiele dekking gerealiseerd van álle telecomproviders. Dit betekent dat nu iedereen overal binnen het gebouw is voorzien van goed mobiel bereik.

Amare is het splinternieuwe cultuurhuis in Den Haag en tevens het onderkomen van vier gerenommeerde organisaties: Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en het voormalige Zuiderstrandtheater.

Duurzaam gebouwd

Amare is, BREEAM-NL gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het duurzaamheidscertificaat is goed nagedacht over onder andere het energie- en waterverbruik, welzijn van de gebruikers en de omgeving. De uitstekende isolatie in het pand is voornamelijk te danken aan de toepassing van HR+++ glas. Dit glas bevat meerdere coatinglagen waarmee de warmte binnen wordt gehouden en de kou buiten.
Helaas heeft het ook nadelige effecten. Zo kan HR+++ glas ervoor zorgen dat er geen signaal van de mobiele netwerken meer binnenkomt. Waardoor het mobiele bereik binnen afneemt of zelfs helemaal weg valt.  Mobiel bellen is niet meer vanzelfsprekend. Een indoor mobiel netwerk is hier een oplossing voor, waardoor er weer mobiele dekking is van alle Nederlandse telecomproviders in het pand.

“Het was op veel plekken in het pand onmogelijk om je mobiel te gebruiken, onafhankelijk van welke telecomprovider je gebruikt. Dit is zeer frustrerend voor de bewoners van het pand maar ook voor de vele bezoekers”, aldus Sander den Heijer, Programma manager bij Amare. “We hebben daarom gezocht naar een partner die ons kon helpen om dit probleem op te lossen. Zo zijn we uitgekomen bij BinnenBereik. Het contact met BinnenBereik is vanaf het eerste moment goed geweest en het is een partij die goed luistert naar de behoefte van de klant”.

Indoor mobiele dekking as-a-service

BinnenBereik biedt indoor mobiele netwerkdekking as-a-service. Het ontwerp van het indoornetwerk wordt afgestemd met alle telecomproviders. Na goedkeuring zorgt BinnenBereik ervoor dat alles conform afspraak met de klant en de telecomproviders wordt geïnstalleerd, geactiveerd en opgeleverd. BinnenBereik zal na oplevering het netwerk voor een periode van 10 jaar beheren. De klant is op deze manier volledig ontzorgd voor alles wat te maken heeft met mobiel bellen in het pand. “We zijn ontzettend blij met deze ontzorging omdat we geen rekening hadden gehouden met de aanleg van een indoor netwerk en daar dan ook geen potje voor hadden gereserveerd”, aldus Sander den Heijer.

Iedereen in het gebouw heeft straks optimaal mobiel bereik, ongeacht de gekozen provider. Dankzij de indoor mobiele netwerkdekking as-a-service van BinnenBereik maakt het nu niet meer uit welke simkaart in gebruik is: mobiel bellen en internetten is bij Amare Den Haag vanaf eind 2022 goed geborgd én voor iedereen beschikbaar.

 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.