Pas op voor illegale repeatersystemen of GSM boosters

Een repeatersysteem of GSM booster haalt het mobiele netwerk van buiten naar binnen. Dit is een manier om binnen ook mobiel bereik te realiseren in een goed geïsoleerd pand. Gebruik van een dergelijk systeem is echter niet zonder risico’s. Een zogeheten repeatersysteem moet namelijk actief zenden om de zendmast van de telecomproviders te kunnen bereiken. En dat is waar het vaak mis gaat.

Het risico op netwerkverstoringen met repeatersystemen is erg groot, waardoor de telecomproviders als KPN, T-Mobile en Vodafone zeer terughoudend zijn in het verlenen van toestemming voor het gebruik. Om de frequenties van hen te mogen gebruiken, is expliciete toestemming vereist van alle betrokken telecomproviders. Aanbieders van illegale repeatersystemen dekken zich hiervoor in door deze eis in ‘de kleine lettertjes’ op te nemen. Hierdoor wordt de klant verantwoordelijk voor het verkrijgen van de toestemming van de telecomproviders.

Kom niet voor problemen te staan

Agentschap Telecom, de waakhond voor het gebruik van de frequenties, kan netwerkverstoringen gemakkelijk achterhalen. Bij het vinden van storingen, krijgt de gebruiker – en niet de verkoper – van het repeatersysteem een boete en zal het systeem onmiddellijk moeten worden verwijderd. Dat is natuurlijk zonde van de investering. We worden regelmatig benaderd door klanten die een repeatersysteem weg hebben laten halen en op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing.

BinnenBereik biedt de oplossing

BinnenBereik biedt indoor mobiel bereik ‘as a service’ in gebouwen waar het bereik onder de maat is. We installeren de apparatuur van de telecomproviders in de kelder en distribueren hun signaal met kleine antennes door het volledige pand. Bijkomend voordeel is dat de telecomproviders expliciet toestemming geven voor de distributie van het signaal. Hierdoor geniet iedereen binnen van sterk en betrouwbaar mobiel bereik. 

Doordat wij ons indoor mobiel bereik as a service bieden, hoeven huurders zich de komende tien jaar geen zorgen te maken over mobiel bereik.  BinnenBereik regelt dit van A tot Z.

Bent u benieuwd naar wat BinnenBereik voor u kan betekenen? Neem dan 
contact met ons op. We beantwoorden graag al uw vragen over onze oplossing. 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.