HIMMS toont aan dat Mobility in Healthcare blijft toenemen

Vorige week was de grootste IT-tech conference voor Healthcare in Orlando. Op deze conference presenteren de grootste IT bedrijven zich met een focus op de healthcare sector.

De werkdruk in de zorg is hoog. Het toenemende werk moet helaas met steeds minder mensen gedaan worden. Binnen de zorg staat efficiency dan ook centraal om de productiviteit van alle zorgmedewerkers te borgen en tegelijkertijd optimale zorg te kunnen bieden. Hoe kan technologie daarbij ondersteunen? En hoe worden processen daarbij vereenvoudigd of zelfs geautomatiseerd?

Toename mobiele toestellen en applicaties

Binnen ziekenhuizen en zorginstellingen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van mobiele toestellen (smartphone of PDA met geïntegreerde scanner) en tablet PC’s. Tijdens de HIMMS toonden vooraanstaande leveranciers, zoals Zebra en Spectralink, dat zij hun mobility portfolio steeds verder uitbreiden met mobiele toestellen specifiek voor de healthcare sector.

Doordat op deze mobiele toestellen steeds meer applicaties kunnen worden gebruikt, vergroot dit het gebruiksgemak en neemt de efficiency van de gebruiker sterk toe. In het EPD, de belangrijkste zorgapplicatie, worden steeds meer gegevens automatisch verwerkt, waardoor de informatie direct voor de hele keten beschikbaar is. Daarnaast wordt steeds vaker gebruik gemaakt van alarmeringsoplossingen om processen te ondersteunen of te automatiseren en te integreren met andere applicaties.

Mobiel bereik cruciaal

Een vereiste (of is het een afhankelijkheid) om met mobiele toestellen te kunnen werken is natuurlijk dat deze altijd verbinding moeten hebben met een mobiel netwerk. Het bereik van mobiele toestellen binnen gebouwen is daarbij veelal een uitdaging waarover vooraf goed moet worden nagedacht. Is er voldoende signaal en kan er daadwerkelijk een goed gesprek worden gevoerd en gebruik worden gemaakt van alle applicaties?

Opvallend is dat op de HIMMS slechts één leverancier van oplossingen voor mobiele dekking groots uitpakte. SOLiD toonde haar actieve en hybride DAS oplossingen, die ook binnen ziekenhuizen en zorginstelling bijdragen aan gegarandeerd mobiel bereik en de beste gebruikerservaring voor alle typen gebruikers. BinnenBereik baseert haar oplossingen op de apparatuur van deze marktleider en kan ook voor de zorgsector de best passende configuratie samenstellen, waardoor 4G en 5G gegarandeerd binnen het hele pand wordt geboden.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.