Een gebouw zonder mobiel bereik is geen optie

Een leven zonder smartphone. Dat is haast niet voor te stellen. We willen overal genieten van snel internet en goed mobiel bereik, zodat we niks hoeven te missen. Maar in de praktijk gebeurt het nog vaak dat mensen niet altijd goed bereikbaar zijn. Niet omdat ze dat niet willen, maar omdat zij binnen geen mobiel bereik hebben. En dat is ontzettend vervelend.

De afgelopen jaren zien telecomproviders een enorme toename van het gebruik van mobiele data. Met de introductie van 4G in 2013 is het dataverbruik significant toegenomen door nieuwe apps, maar ook door beeldbellen en online vergaderen. De jaarlijkse groei van het mobiele dataverkeer bedraagt circa veertig procent. Dat betekent dat de hoeveelheid gebruikte data ongeveer elke twee jaar verdubbelt. En dan moet de snelle versie van 5G straks nog komen.

Binnen goed mobiel bereik niet vanzelfsprekend  

Naast de toenemende vraag naar snelle mobiele data, willen mensen overal kunnen genieten van goed bereik. Zowel buiten als binnen. Maar dat laatste is niet vanzelfsprekend. In veel gebouwen wordt mobiel bereik verstoord door onder andere de hoogte van het gebouw en dubbelglas.    

Maar hoe lost u dit op? BinnenBereik biedt de oplossing. Met een indoor mobiel netwerk worden accesspoints geplaatst in het plafond van uw gebouw. Deze acccesspoints zijn met elkaar verbonden en zorgen ervoor dat mensen ook binnen zonder haperingen kunnen bellen. Ook op grote hoogte en met HR+++ glas. 

mobiel bereik

Smart bouwen met oog op de toekomst 

Wanneer straks 5G volledig is uitgerold in Nederland, willen huurders hier wel optimaal gebruik van maken. Het voordeel van het indoor mobiel netwerk van BinnenBereik is dat meerdere mobiele telecomproviders kunnen worden aangesloten. Hierdoor zijn huurders goed bereikbaar ongeacht hun abonnement. 

Is uw gebouw straks 5G ready? 

Via onderstaande stroomdiagram leest u welke stappen u kan zetten om het mobiel bereik in uw gebouw te verbeteren.  

binnen geen mobiel bereik

Meer weten over ons indoor mobiel netwerk? 

Bent u benieuwd hoe BinnenBereik u kan helpen bij het verbeteren van uw indoordekking? Neem dan (telefonisch) contact met ons. Onze experts staan u graag te woord om u alles te vertellen over ons indoor mobiel netwerk. Of lees onze nieuwste whitepaper waarin we precies uitleggen waarom ons indoor mobiel netwerk een duurzame investering is voor de toekomst.  

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.