Hoe realiseer je efficient en goed mobiel bereik voor meerdere panden tegelijk?

Het komt regelmatig voor dat meerdere, goed geisoleerde panden in één gebied slechte mobiele indoordekking ervaren, zeker als de buitendekking in dat gebied onder de maat is. Het kan dan zinvol zijn om te kijken naar de mogelijkheid van een gecombineerde oplossing voor meerdere panden tegelijk. 

BinnenBereik zorgt er dan, in overleg met de telecomprovders, voor dat één van de panden wordt gekoppeld aan de netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile. Vanuit dit (primaire) pand is het dan mogelijk om meerdere (secundaire) panden in de nabije omgeving op het primaire pand aan te sluiten via glasvezel. 

Een groot deel van de investeringen in de centrale apparatuur en de glasvezelverbindingen naar de telecomproviders wordt in het primaire pand gedaan, waardoor de gemiddelde prijs per m2/jaar voor alle gekoppelde panden zal dalen.  

Het koppelen van meerdere panden levert dus voor alle betrokken partijen voordeel op. Het is wel belangrijk dat de panden binnen enkele honderden meters van elkaar af liggen en via glasvezel met elkaar te verbinden zijn. BinnenBereik kan dit op basis van een intakegesprek inschatten. 

 

BinnenBereik biedt de oplossing 

BinnenBereik is gespecialiseerd in mobiele dekking ‘as a service’ in gebouwen waar het bereik onder de maat is. We installeren de apparatuur van de telecomproviders in de kelder en distribueren hun signaal met kleine antennes door het volledige pand. De telecomproviders geven expliciet toestemming voor de distributie van het signaal. Hierdoor geniet iedereen binnen van een sterk en betrouwbaar mobiel bereik.  

Doordat wij ons indoor mobiel bereik as a service bieden, hoeven eigenaren en huurders zich de komende tien jaar geen zorgen te maken over mobiel bereik. BinnenBereik regelt dit van A tot Z. 

Bent u benieuwd naar wat BinnenBereik voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag al uw vragen over onze oplossing. 

 

 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.