Doe de 5G ready check voor uw kantoorpand

Zowel nieuwe als oude kantoorpanden moeten worden verduurzaamd om straks aan de geldende normen te voldoen. Het gevolg is echter dat het mobiel bereik mede door de verduurzaming tegen kan vallen. Organisaties gaan daarom op zoek naar een passende oplossing, want een smart én duurzaam kantoorpand is immers de toekomst.

Op dit moment bieden de telecomproviders al 5G aan via hun netwerken. Dit is nog niet de 5G-ervaring zoals gebruikers die de komende jaren gaan merken. In de komende jaren worden namelijk hogere frequentiebanden in gebruik genomen. Daarmee zal de snelheid en capaciteit van het 5G netwerk behoorlijk toenemen. Vanaf dat moment is ook een snellere stijging van de hoeveelheid dataverkeer te verwachten door nieuwe toepassingen zoals virtual reality, augmented reality en nieuwe data-intensieve apps. Een steady mobiele verbinding wordt daarmee alleen nog maar belangrijker.

Als kantoorpanden niet meegaan met de tijd, ervaren de mobiele gebruikers binnen kantoorpanden nauwelijks voordeel van 5G. Een goede 5G-ervaring is dan namelijk niet te realiseren binnen kantoorpanden. Dat komt omdat de hoge frequenties van het buiten netwerk het gebouw niet binnen kunnen komen. Alleen door het aanleggen van een indoor mobiel netwerk zal de 5G ervaring optimaal zijn en het gebruik van de nieuwe 5G toepassingen, binnen kantoorpanden ook mogelijk zijn.

5G ready check 

5G speelt een grote rol in de ontwikkeling van smart buildings. Maar wanneer is een kantoorpand 5G ready? Om een goed beeld te krijgen waar u nu staat en welke aspecten er allemaal bij komen kijken, heeft BinnenBereik de 5G ready check ontwikkeld. Hieronder vindt u de 5G ready check zodat u direct weet of uw pand klaar voor de toekomst is.

Binnenbereik - Whitepaper - Toekomstbestendig kantoor_ (...) - Losse Afbeelding (Pag 8.)-01

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.