Dit is hoe BinnenBereik samenwerkt met de Nederlandse telecomproviders

BinnenBereik heeft dit jaar de gunning gekregen voor het realiseren van multi-operator mobiele dekking in een groot nieuwbouw kantoor (63.000 m2). Om de mobiele dekking van drie telecomproviders te bereiken wordt er nauw samengewerkt met de telecomproviders. Iedere provider moet een fysieke glasvezelverbinding krijgen naar zijn eigen mobiele core-netwerk. 

Dit betekent dat er graafwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden voor alle verbindingen. De coördinatie vanuit BinnenBereik is er altijd op gericht om de graafwerkzaamheden gezamenlijk en zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, in overleg met alle partijen. De straat ging één keer open en de drie glasvezelverbindingen zijn naast elkaar in de grond verwerkt. De glasvezels zijn via een waterdichte verbinding het pand binnengebracht en afgemonteerd. Dit is mooi op tijd voor de activatie van het indoor mobiel netwerksysteem, eind dit jaar.

De mobiele dekking in het pand was zonder een indoor mobiel netwerk erg slecht. Dit komt vooral door het gebruik van HR+++ glas. Dit glas zorgt ervoor dat de signalen van het ‘buiten netwerk’ van de telecomprovider niet goed binnenkomen. Dit probleem doet zich voor in alle nieuwbouwpanden, maar ook bij herontwikkelingsprojecten waar het glas wordt vervangen. 

Dit is hoe BinnenBereik samenwerkt met de Nederlandse telecomproviders
Dit is hoe BinnenBereik samenwerkt met de Nederlandse telecomproviders

Wat is een indoor mobiel netwerk?

Slecht mobiel bereik binnen gebouwen kan worden opgelost door het installeren van een indoor mobiel netwerk. We spreken in dit verband ook wel over een Distributed Antenna System (DAS). Een antenne, wat ook wel een access point wordt genoemd, heeft een dekkingsgebied van ongeveer 300m2. Bij een indoor mobiel netwerk is ieder access point verbonden met de aangesloten mobiele netwerken van de telecomproviders. 

Meer weten over BinnenBereik?

Bent u bezig met de verduurzaming van uw kantoorgebouw? Vergeet dan niet na te denken over indoor mobiele dekking. BinnenBereik levert indoor mobiele dekking as-a-service waardoor de kosten worden verspreid over een periode van tien jaar. Hierdoor hoeft u geen eenmalige grote investering te doen, maar houdt u budget over.

Wilt u meer weten over indoor mobiele dekking? Download dan onze whitepaper of neem direct via de mail en/of telefoon contact met ons op. 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.