BinnenBereik verzorgt inpandige mobiele dekking bij nieuwe hoofdkantoor Booking.com

BinnenBereik gaat bij het Booking.com hoofdkantoor, inpandige mobiele dekking realiseren van álle telecomproviders. Dit betekent dat iedereen binnenkort overal in het gebouw is voorzien van goed mobiel bereik.

Het Booking.com hoofdkantoor

Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op de wens van Booking.com om een ‘tech campus’ te creëren. Deze campus beslaat ongeveer 63.500 vierkante meter en biedt ruimte aan zo’n 4600 verschillende soorten werkplekken, diverse sociale ruimtes, co-creatieruimtes, stiltewerkplekken, restaurants en een dakterras. Het open karakter van de campus wordt versterkt door de volledig in glas uitgevoerde gevel en twee imposante atria.

Duurzaam gebouwd

Het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com is BREEAM-NL gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het duurzaamheidscertificaat is nagedacht over onder andere het energie- en waterverbruik, materialisatie, welzijn van de gebruikers en de omgeving. De uitstekende isolatie in het pand is voornamelijk te danken aan de toepassing van HR+++ glas. Dit glas bevat meerdere coatinglagen waarmee de warmte binnen wordt gehouden en de kou buiten. Helaas wordt niet alleen de kou buiten gehouden maar ook het signaal van de mobiele netwerken van de telecomproviders. Het mobiele bereik binnen neemt hierdoor af of valt zelfs helemaal weg. Hierdoor ontstond bij Booking.com de behoefte aan een indoor mobiel netwerk.

Inpandige mobiele dekking voor alle telecomproviders

“Door onze goede voorbereiding wisten we al vroeg in het traject dat indoor dekking een probleem zou worden. Na uitvoerig onderzoek naar oplossingen om de dekking te verbeteren zijn we uitgekomen bij BinnenBereik. We waren op zoek naar een partij die ons voor de langere termijn kon ontzorgen. Mobiele dekking ‘as a service’ van BinnenBereik sluit perfect aan bij onze wensen”, aldus Ed Folge van CBRE, Bouw coördinator bij Booking.com. 

BinnenBereik heeft het ontwerp voor de indoor mobiele dekking afgestemd met alle telecomproviders. Na de ontvangst van de goedkeuring, zorgt BinnenBereik er voor dat alles conform afspraak met Booking.com en de telecomproviders wordt geïnstalleerd, geactiveerd en opgeleverd. BinnenBereik zal na oplevering, het netwerk voor een periode van 10 jaar beheren. Booking.com is op deze manier volledig ontzorgd voor alles wat te maken heeft met mobiel bellen in het pand.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.