BinnenBereik faciliteert indoor mobiele dekking YVIE Amsterdam

BinnenBereik gaat het iconische YVIE in Amsterdam-Noord, voorzien van multi-operator indoor mobiele dekking.

YVIE is met 114 meter het hoogste gebouw van Amsterdam-Noord. Het bijzondere gebouwencomplex, bestaande uit twee hoge torens en een gemeenschappelijke plint, huisvest een congrescentrum, een residential toren, kantoren, horeca, wellness en een tweelaagse parkeergarage.

In de 103 meter hoge woontoren worden 176 high-end huurappartementen gerealiseerd. Zeven verdiepingen van de woontoren zijn gereserveerd voor een modern ‘extended stay’ concept namens Staycity.

Hoogbouw en duurzame materialen hebben impact op indoor mobiele dekking

Om aan de hoge duurzaamheidsnormen te voldoen, wordt voor de bouw van YVIE gebruik gemaakt van zeer duurzame materialen, zoals isolatiemateriaal en HR++ glas. Deze materialen zijn echter minder goed doorlaatbaar voor mobiele signalen. Daarnaast heeft ook de hoogte van een gebouw invloed op indoor mobiele dekking. Hoe hoger het gebouw, hoe slechter de mobiele dekking in het pand.

Rianne Duindam, Associate Building & Project Consultancy bij vastgoedadviseur Savills: ‘Op het moment dat de gevel werd geplaatst, werd direct al duidelijk dat de mobiele dekking in het gebouw onvoldoende was. Gelukkig konden we heel snel schakelen met BinnenBereik om alsnog indoor mobiele dekking te realiseren.’

Multi-operator dekking

YVIE streeft naar een zeer hoogwaardig serviceniveau voor haar huurders. Goede indoor mobiele dekking is daar onderdeel van. Om alle gebruikers hetzelfde hoge serviceniveau te bieden is multi-operator dekking een vereiste. Ook internationale huurders kunnen op die manier moeiteloos roamen, ongeacht welke telecomprovider zij gebruiken.

As-a-service dienstverlening

BinnenBereik voorziet YVIE van een multi-operator indoor mobiele dekking oplossing in een as-a-service model en neemt de komende jaren ook het volledige beheer en onderhoud van de oplossing voor haar rekening.

BinnenBereik YVIE Amsterdam

 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.