Binnen geen mobiel bereik? Zo lost u dit op 

Er wordt een prachtig nieuwbouwproject gerealiseerd dat van alle gemakken voorzien is. Na de oplevering blijkt echter dat er binnen geen mobiel bereik is, waardoor huurders amper telefoongesprekken kunnen voeren. In onze nieuwste blog leest u daarom hoe ons indoor mobielenetwerk wordt geïnstalleerd, zodat iedereen binnen goed mobiel bereik heeft.  

Binnen geen mobiel bereik? Het aanleggen van een indoor mobiel netwerk kan een complex proces zijn. Gelukkig weten onze technische experts van de hoed en de rand. Daarom helpen zij u graag verder wanneer u een aanvraag krijgt voor een indoor mobiel netwerk.  

Binnen geen mobiel bereik: wat nu? 

Voordat we een indoor mobiel netwerk installeren, gaan we eerst de huidige situatie goed in kaart brengen met een nulmeting. Tijdens deze quickscan meten we het bereik van alle telecomproviders, voor alle technologieën (2G, 3G, 4G en 5G). Op basis van de resultaten uit de scan en een site-survey maken we een ontwerp van het systeem. Zo kunnen we precies zien hoeveel antennes of access points nodig zijn om goede indoor mobiele dekking te realiseren in uw gebouw. 

Doorlooptijd van de installatie  

Het ontwerp wordt daarna gedeeld met de telecomproviders. Zij moeten hun goedkeuring geven voor het ontwerp, waarna de apparatuur voor het indoor mobiel netwerk wordt besteld. Gemiddeld ligt de levertijd van de apparatuur rond de 16 weken. In de tussentijd wordt gestart met het realiseren van de glasvezelverbindingen naar het centrale netwerk van de telecomproviders. Om zulke verbindingen tot stand te laten komen, moeten gemeenten vaak een vergunning verstrekken. Op tijd beginnen is daarom zeer belangrijk voor de doorlooptijd van de installatie. 

binnen geen mobiel bereik

Wat is het beste moment om binnen mobiel bereik te realiseren? 

U moet op tijd beginnen om mobiel bereik binnen in het gebouw te realiseren. Maar wat is het ideale moment om het proces gestroomlijnd te laten verlopen? Wanneer de plafonds nog ‘open’ zijn, is het installeren van de bekabeling gemakkelijker. De kabels kunnen dan sneller worden geplaatst, waardoor er geen tijd wordt verspild.  

Voorkom extra kosten 

Wat als de plafonds al dicht zijn? Het openen van een standaard systeemplafond is goed te doen. Tegenwoordig komen we echter vaak klimaatplafonds tegen die zorgen voor de verwarming en koeling van het pand. Deze klimaatplafonds zijn lastig te openen en installateurs krijgen ook vaak geen toestemming om dit zelf te doen. Iedere leverancier van klimaatplafonds heeft namelijk een plafonneur in dienst die als enige permissie heeft om de plafonds te openen. En dit brengt extra kosten met zich mee.  

Wees op tijd met mobiel bereik

BinnenBereik biedt meerdere technische oplossingen. In het geval van moeilijk bereikbare plafonds kan ook gebruik worden gemaakt van de aanwezige netwerkbekabeling (CAT6a) of glasvezelbekabeling om de access points te verbinden. Het indoor mobiele netwerk van BinnenBereik is namelijk ook heel goed te combineren met het tegelijkertijd aanleggen van een Wifi-netwerk. Doordat BinnenBereik beide netwerken met elkaar combineert, is er geen onnodige vertraging voor het realiseren van mobiel bereik binnenin het gebouw. 

 

Meer weten over mobiel bereik in het gebouw? 

Met een gemiddelde doorlooptijd van in totaal 5-6 maanden is het daarom belangrijk om op tijd te beginnen met de realisatie van het indoor mobiele netwerk. Dankzij de technische experts en service van BinnenBereik zorgt u ervoor dat iedereen daarna straks binnen perfecte mobiele verbinding heeft. Binnen geen mobiel bereik hebben is dan verleden tijd. 

Wilt u meer weten over ons indoor mobiele netwerk? Download dan onze whitepaper of neem direct via de mail en/of telefoon contact met ons op.  

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.