Betalen met mobiel neemt sterk toe, maar werkt dit in alle winkels?

De Nederlandse Bank publiceerde onlangs een onderzoek* waaruit blijkt dat betalen met een smartphone en smartwatch sterk toeneemt en op korte termijn zelfs het aantal betalingen met pinpas zal overstijgen.

Een mooie ontwikkeling dat de consument kiest voor snelheid en gemak en er vertrouwen in heeft dat het overal werkt. Helaas is dit laatste niet altijd het geval.
In een groot aantal winkels (winkelcentra), ervaart de gebruiker (de consument, winkelpersoneel, pakketbezorger) dat er nagenoeg geen mobiel signaal is. Telefoongesprekken kunnen nauwelijks worden gevoerd, apps kunnen niet worden gebruikt en contactloos betalen met smartphone of wearable gaat vaak niet.

Veel mensen hebben dit vast al eens meegemaakt en dan is het alternatief om buiten de winkel te gaan telefoneren. Of in geval van een betaling: alsnog met je pinpas betalen of contant geld gaan pinnen als dat mogelijk is. En heb je geen pinpas bij je, dan is in veel gevallen contant geld opnemen zelfs niet mogelijk.

Winkeliers ervaren het als steeds klantonvriendelijker en lopen tegelijkertijd ook nog omzet mis. De consument voelt zich niet prettig bij het niet kunnen betalen en wachtende klanten raken eveneens ongeduldig.

Reden te meer om er als winkelcentrum met alle winkeliers voor te zorgen dat er overal optimaal mobiel bereik is.

De mobiele operators kunnen vanuit hun zendapparatuur geen verdere signaalversterking verzorgen. Daarom werken zij mee aan een gezamenlijke oplossing die BinnenBereik faciliteert en voor langere periode garandeert (10 tot 15 jaar). Met een scherp rekenmodel per m2 kan iedere retailer tegen een aanvaardbaar bedrag vertrouwen op gegarandeerd mobiel bereik en is het afrekenen met mobiel daarmee probleemloos mogelijk.

 

*Het rapport van DNB: Betalen aan de kassa 2023 (dnb.nl)
*Het artikel op NOS: https://nos.nl/l/2515421

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.