Behoefte aan moderne (actieve) mobiele indoornetwerken zal komende 5 jaar verdubbelen

Vooraanstaand onderzoeksbureau ABI research verwacht dat de behoefte aan moderne (actieve) mobiele indoornetwerken de komende 5 jaar zal verdubbelen. Dit komt vooral door de komst van 5G waarvoor hogere freqeuntiebanden gebruikt gaan worden.

Traditionele DAS systemen, gebaseerd op COAX bekabeling, zijn niet geschikt voor het distribueren van hogere frequentiebanden. De signaalverliezen zijn via COAX bekabeling simpelweg te groot. Een actief indoornetwerk heeft per antenne, voor iedere frequentieband, het maximale vermogen beschikbaar waardoor ook de hogere frequentiebanden goed tot hun recht komen.

BinnenBereik heeft gekozen voor een Multi-Operator actief indoorsysteem dat nu al geschikt is om 5G frequenties te kunnen uitzenden. Het is bij het actieve indoornetwerk van BinnenBereik ook mogelijk om MiMo (Multiple Input, Multiple Output) toe te passen waardoor de dekking nóg beter wordt en de snelheid toeneemt.

Meer weten over het actieve indoornetwerk van BinnenBereik? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Lees het hele artikel over de trends voor in-building DAS systemen hier.

Whitepaper

Toekomstbestendig kantoor? Download de whitepaper:

Lees alles over de oorzaken van slecht mobiel bereik in kantoorpanden en de handige stappen die u moet nemen voor een 5G ready & toekomstbestendig kantoorpand.