6 voordelen van mobiele indoordekking as-a-service

BinnenBereik biedt mobiele indoordekking as-a-service aan. Hierdoor hoeft u geen eenmalige grote investering te doen, maar worden de kosten voor aanleg én onderhoud van het mobiel indoornetwerk verspreid over een periode van tien jaar. Maar wat zijn precies de verschillen tussen ons leasemodel en wanneer u zelf investeert in een indoornetwerk?  

U bent betrokken als aannemer, installateur of ontwikkelaar betrokken bij een (nieuw) vastgoedproject. Samen wilt u het project naar een hoger niveau tillen. Met uitstekende mobiele indoordekking in het gebouw realiseert u met elkaar een smart building voor de toekomst.

Kosten mobiele indoordekking 

In de praktijk kan het realiseren van mobiele indoordekking bij sommige projecten echter leiden tot hoge eenmalige kosten. Het bedrag kan zelfs oplopen van enkele tonnen tot meer dan een miljoen euro, wat ten koste gaat van het bouwbudget. 

Eenmalige aanschaf financieel onaantrekkelijk

Zelf investeren in de aanschaf van een mobiel indoornetwerk wordt ook wel Capital Expenditures (of CAPEX-model) genoemd. Bij het CAPEX-model gaat het om flinke investeringen. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van de netwerkapparatuur of de kosten voor de inkoppeling van de Mobiel Network Operators (MNO’s). Maar ook de installatiekosten voor het Distributed Antenna System (DAS), dat mobiele indoordekking realiseert, zijn daar onderdeel van. De operationele kosten (OPEX) voor mobiele indoordekking, zoals voor het beheer en onderhoud, komen hier nog bovenop.

Voordelen as-a-service van BinnenBereik

BinnenBereik biedt daarom de oplossing: een mobiel indoornetwerk as-a-service. Met ons as-a-servicemodel leaset u het mobiel indoornetwerk, zodat u geen kostbare eenmalige investering hoeft te doen om mobiele indoordekking te realiseren. Er wordt een vast bedrag per jaar betaald om gebruik te maken van de diensten én het DAS-systeem van BinnenBereik.

Eén van de voordelen van BinnenBereik is dat gebouweigenaar en huurders voor tien jaar genieten van optimaal mobiel bereik zonder eenmalige hoge investering. Door de kosten van het mobiele indoornetwerk te spreiden, is er voor het vastgoedproject meer budget beschikbaar. Verder ligt het volledige beheer én onderhoud binnen deze periode in handen van BinnenBereik, waardoor er geen omkijken meer is naar ongewenste verrassingen en kosten.

Meer weten over de kosten van onze oplossing?

In de tabel hieronder staan puntsgewijs de voordelen van ons as-a-servicemodel in vergelijking met wanneer u kiest voor een traditioneel CAPEX-model:   

Bent u benieuwd naar wat BinnenBereik voor uw vastgoedproject kan betekenen? Neem dan snel (telefonisch) contact met ons op of download onze whitepaper over waarom een mobiel indoornetwerk as-a-service de duurzame oplossing is voor uw vastgoedproject.

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.