5 redenen waarom smart buildings indoor mobiele dekking nodig hebben

Een smart building maakt gebruik van devices en sensoren die via het internet met elkaar zijn verbonden. Met behulp van deze devices en sensoren wordt een pand slimmer en duurzamer. Op de lange termijn bespaart u kosten doordat bijvoorbeeld de verwarming automatisch wordt uitgezet wanneer niemand in de (kantoor)ruimte aanwezig is. Om goed en veilig te verbinden met het internet, is indoor mobiele dekking belangrijk. Hieronder vindt u 5 redenen waarom dit niet in uw gebouw mag ontbreken:

Optimale bereikbaarheid in smart buildings

Iedereen, van bewoners tot werkenden en bezoekers, kan op elke verdieping in het pand internetten en bellen via het indoor mobiele netwerk.  

Stabiliteit

Een 4G of 5G indoor mobiel netwerk in een smart building is betrouwbaarder voor het verbinden van IoT-devices met het internet. Een Wifi, long range (LoRA) of Sigfox netwerk is minder betrouwbaar omdat ook andere partijen mogen zenden en ontvangen op deze frequentiebanden. Hierdoor zijn zulke systemen, in vergelijking met een indoor mobiel netwerk, gevoeliger voor uitval en storing.  

Security

U hoeft zich geen zorgen te maken over de beveiliging in uw smart building. De verbinding binnen het indoor mobiele netwerk is volledig end-to-end encrypted. De kans op gehackte IoT-devices in uw gebouw wordt hierdoor geminimaliseerd.   

Capaciteit

Een indoor mobiel netwerk met 4G of 5G heeft meer bandbreedte beschikbaar, waardoor het systeem sneller kan anticiperen als het mobiele datagebruik in uw smart building toeneemt.  

Aantallen IoT-devices

Een smart building gebruikt al snel duizenden sensoren. Met een 5G indoor mobiel netwerk kunt u veel IoT-devices ontsluiten in een klein gebied, waardoor het dataverkeer snel en efficiënt wordt afgehandeld. 

Meer weten? 

Bent u benieuwd naar hoe BinnenBereik met haar indoor mobiele dekking as-a-service uw gebouw naar een hoger niveau brengt? Neem dan snel contact met ons op of download onze whitepaper waarin we nog meer in detail vertellen hoe u een smart building realiseert.  

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.