In 3 stappen naar goede indoor mobiele dekking

BinnenBereik biedt indoor mobiele dekking as-a-service voor alle telecomproviders in grote en/of goed geïsoleerde gebouwen zoals kantoren, woontorens en hotels. Gebruikers van het indoor mobiele netwerk van BinnenBereik genieten zo optimaal van goede mobiele dekking. In deze blog vertellen we hoe we in 3 stappen dit samen met u realiseren

1. De offertefase (± 6 weken)

Uw gebouw of project moet worden voorzien van betrouwbare indoor mobiele netwerkdekking. Tijdens het eerste gesprek bespreken we de details van het pand. Gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw? Wat is de oppervlakte van het pand? En hoeveel mobiele bellers verwachten we in het pand?  

Op basis van o.a. deze informatie bekijken we of er een quickscan nodig is. Bij een quickscan meten we het huidige bereik van alle telecomproviders, voor alle netwerktechnologieën. Vervolgens maken we een concept ontwerp van het indoor mobiel netwerk. Dit vormt de basis voor het uitbrengen van een definitieve offerte. 

2. De ontwerpfase (± 8 weken)

Nadat het contract is getekend,  starten we met de uitvoerende werkzaamheden. Het definitieve ontwerp van het indoor mobiel netwerk wordt opgesteld en ter goedkeuring voorgelegd aan de telecomproviders die inkoppelen. Deze goedkeuring is belangrijk omdat de dekking die wij in het gebouw realiseren, naadloos aan moet sluiten op de netwerken buiten van de ingekoppelde telecomproviders. Afstemming en goedkeuring is daarom van groot belang. 

3. De bouwfase (± 20 weken)

De laatste fase duurt het langst. BinnenBereik bestelt de apparatuur die nodig is en vraagt de externe glasvezelverbindingen aan in overleg met de telecomproviders. Na levering van de apparatuur wordt het indoor mobiel netwerk geïnstalleerd. De doorlooptijd van installatie is afhankelijk van de grootte en complexiteit van het pand. Na de realisatie van het indoor mobiel netwerk, wordt de apparatuur van de ingekoppelde telecomproviders geactiveerd.  

Na de volledige activatie en het uitvoeren van een verificatiemeting, wordt het indoor mobiel netwerk definitief opgeleverd.  U wordt vanaf dat moment voor een periode van tien jaar volledig ontzorgd voor alles wat te maken heeft met indoor mobiele netwerkdekking. 

Benieuwd naar meer? 

Wilt u meer weten hoe u met ons indoor mobiele dekking as-a-service toekomstbestendige gebouwen realiseert? Neem dan direct contact met ons op. 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.