BinnenBereik borgt indoor mobiele dekking AIR Offices

Op de kop van de Beurstraverse (ook wel de Koopgoot genoemd) in Rotterdam wordt hard gewerkt aan de herontwikkeling van de Beursgallery. Het gebouw waarin onder andere het voormalige V&D en later Hudson’s Bay gehuisvest waren, ondergaat een volledige transformatie. Waar voorheen een monofunctioneel 5-laags warenhuis stond, verrijst nu een state-of-the art mixed use gebouw met winkels, horeca, fietsenstalling en kantoren: AIR Offices.

WiredScore platinum certificaat

Op het gebied van digitale connectiviteit zijn de ambities hoog; in samenwerking met Building Connect heeft AIR Offices het WiredScore Platinum certificaat behaald. Hiermee zijn toekomstige AIR Offices gebruikers verzekerd van mobiele ontvangst, openbare Wi-Fi, en robuuste digitale verbindingen.

BREEAM en WELL certificering

AIR Offices hecht niet alleen veel waarde aan digitale connectiviteit, maar ook aan duurzaamheid en een gezonde werkomgeving. Naast Wiredscore wordt er daarom hard gewerkt aan een WELL-Gold & BREEAM Excellent certificering.

Impact van duurzame materialen op mobiele dekking

Om aan de hoge duurzaamheidseisen te voldoen, zijn er bij de renovatie van het pand veel isolerende materialen gebruikt. Deze materialen, zoals onder andere HR++ glas, hebben echter als eigenschap dat zij slecht doorlaatbaar zijn voor mobiele signalen. AIR Offices is daarom een samenwerking aangegaan met BinnenBereik, specialist op het gebied van indoor connectiviteit. BinnenBereik zal het nieuwe gebouw (26.000m2), inclusief liften, trappenhuizen en vluchtwegen, voorzien van indoor mobiele dekking, door middel van een Distributed Antenna System (DAS).

Pim Lambert, ontwikkelaar bij NEOO: ‘We willen de huurders van AIR Offices alle faciliteiten bieden, waar een modern kantoorgebouw aan moet voldoen. Dit betekent ook dat gebruikers altijd moeten kunnen vertrouwen op goede mobiele dekking in het pand. Dankzij BinnenBereik kunnen we onze ambities, zowel op het gebied van duurzaamheid als van digitale connectiviteit, waarmaken:’

End-to-end dienstverlening

De mobiele dekking wordt geleverd in een as-a-service model, waarbij BinnenBereik, naast de levering en implementatie, de komende 10 jaar ook het beheer en onderhoud van de oplossing volledig voor haar rekening neemt. AIR Offices is daarmee verzekerd van een toekomstbestendige oplossing, wat de waarde van het pand zeker ten goede komt.

Air Offices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toekomstgericht bouwen? Download de whitepaper:

Lees alles over de as-a-service oplossing die BinnenBereik met haar indoor mobiele netwerk biedt, zodat iedereen in uw gebouw straks kan genieten van optimaal mobiel bereik.