Hoe werkt indoor mobiel bereik?

Het probleem van slecht mobiel bereik binnen kantoorgebouwen kan worden opgelost door het installeren van een indoor mobiel netwerk. We spreken in dit verband ook wel over een Distributed Antenna System (DAS). Een antenne, of beter gezegd een access point, heeft een dekkingsgebied van ongeveer 300 m2. Bij een indoor mobiel netwerk is ieder access point verbonden met de aangesloten mobiele netwerken van de telecomproviders.

BinnenBereik is onderdeel van OTC/NOVEC, verhuurder en beheerder van mastruimte voor antennes en schotels van mobiele telecommunicatie. Vanuit deze achtergrond heeft BinnenBereik een intensieve relatie met de telecomproviders. Door deze intesieve relatie met de Nederlandse telecomproviders kan BinnenBereik een multi operator netwerk aanbieden in kantoorgebouwen. Benieuwd hoe BinnenBereik een multi operator netwerk kan aanbieden en wat dit inhoudt voor uw organisatie? Meer informatie vindt u in de FAQ.

Voor de verbinding tussen het kantoorgebouw en de netwerken van de telecomproviders kiest BinnenBereik bewust voor een glasvezelverbinding, omdat dit met het oog op de verwachte groei van het mobiele dataverkeer een toekomstvaste oplossing is. BinnenBereik zorgt voor toestemming van de telecomproviders om de frequentiebanden van hun mobiele netwerken in het gebouw te mogen gebruiken. Zo wordt op een legale manier voor iedere verbonden telecomprovider in het pand mobiel bereik gerealiseerd. Het resultaat? Perfecte geluidskwaliteit bij gesprekken en een betrouwbare verbinding wanneer er gebruik wordt gemaakt van het internet.

Hand-over functionaliteit

Het indoor mobiel netwerk van BinnenBereik is een multi-operator netwerk.
Een multi-operator indoor mobiel netwerk zorgt er voor dat alle gebruikers, dus ook bezoekers, van het pand gegarandeerd zijn van goed bereik binnen het pand. Ze hoeven daarvoor helemaal niets te doen. Zodra ze het kantoorpand binnen lopen, maken hun smartphones automatisch verbinding met het netwerk van de eigen telecomprovider via het netwerk van BinnenBereik. Dat geldt ook voor buitenlandse bezoekers die in het pand moeiteloos kunnen roamen.

Goed bereik: zowel buiten als binnen

Een ander belangrijk voordeel van een indoor mobiel netwerk is mobiliteit: een gegarandeerde verbinding als een medewerker zich door het pand begeeft. Zo blijven medewerkers altijd, zonder onderbreking, via de aanwezige access points met het indoor mobiel netwerk verbonden. Denk maar eens aan hoeveel medewerkers bellend door een bedrijfspand lopen. Bij een indoor mobiel netwerk zorgt het netwerk voor een constante
verbinding. Op het moment dat een medewerker buiten het bereik van het ene access point komt, zal een ander access point de verbinding overnemen. Een continue verbinding is hiermee gegarandeerd.

Mobiliteit werkt ook als medewerkers (of bezoekers) het kantoorpand in- en uitlopen. Stel, een bezoeker wordt op het parkeerterrein gebeld. Terwijl deze persoon bellend naar de receptie van het kantoorpand loopt, wordt de verbinding op een gegeven moment automatisch overgenomen door het indoor mobiele netwerk van BinnenBereik. Dit is ook van toepassing als iemand bellend het pand verlaat. Op dat moment neemt een zendmast van een telecomprovider de verbinding over.

Quickscan

Merkt u dat de kwaliteit van het mobiel bereik op kantoor te wensen over laat en bent u benieuwd naar hoe een mobiel indoor netwerk zorgt voor een toekomstbestendig kantoor?

BinnenBereik biedt een vrijblijvende quickscan aan. Tijdens de quickscan meten we het bereik van alle telecomproviders, voor alle technologieën (2G, 3G, 4G en 5G). Indien gewenst kunnen we een vrijblijvende kostenindicatie opstellen voor een mobiel indoor netwerk van BinnenBereik.

* Dit veld is verplicht