Toekomstbestendig vastgoed

Met de komst van 5G en de afhankelijkheid van onze mobiele telefoon wordt mobiel bereik steeds belangrijker. We zijn altijd bereikbaar en verwachten meer van ons mobiele netwerk als het gaat om data. Mobiel bereik in uw pand is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als gas, water, elektriciteit. Toch laat de kwaliteit van het mobiel bereik vaak te wensen over. Om iedereen optimaal te laten presteren is mobiel bereik en een goede internet verbinding essentieel. Of dit nu op een laptop of smartphone is. Een goed indoor mobiel netwerk is een ‘enabler’ voor zowel mensen als een investering voor een toekomstbestendig ‘smart’ en duurzaam gebouw.

Smart building / smart gebouw

Met een indoor mobiel netwerk ligt een toekomstbestendig ‘smart’ en duurzaam gebouw binnen handbereik. Een smart gebouw is bijvoorbeeld een kantoorpand waar sensoren automatisch metingen doen om o.a. het gebruik van het pand in kaart te brengen en te voorspellen. Denk aan verwarming aan- of uit zetten op het juiste moment, vergaderzalen die aangeven wie er wanneer gebruik van kan maken. Op deze manier kan het gebruik van het gebouw verder verduurzaamd worden.

Sensoren zijn key voor een smart building. Om data te versturen maakt een sensor gebruik van het aanwezige mobiele netwerk in het pand. De voorkeur gaat uit naar optimale 4G of 5G ontvangst in plaats van een wifi netwerk. Zo kan een smart building snel en real time reageren op wijzigingen in het pand. Een indoor mobiel netwerk is noodzakelijk om een smart building te laten werken. 5G is ontworpen om op grote schaal sensoren aan te sluiten. Goede 5G dekking is dé enabler van een smart building.

De nieuwe realiteit: buiten 5G, binnen geen bereik

Als vastgoedprojecten niet meegaan met de tijd, ervaren de mensen binnen de gebouwen straks nauwelijks voordeel van 5G. Een goede 5G-ervaring is namelijk niet vanzelfsprekend binnen bijvoorbeeld kantoorgebouwen of woontorens. 

Dat komt omdat de hogere 5G frequenties van het mobiele netwerk het gebouw niet binnenkomen. Alleen door het aanleggen van een indoor mobiel netwerk zal de 5G ervaring optimaal zijn en het gebruik van de nieuwe 5G toepassingen, binnen ook mogelijk zijn.

In de whitepaper ‘Toekomstbestendig kantoor? Zo wordt het gebouw 5G ready!’ leest u waar aan gedacht moet worden om een kantoorpand toekomstbestendig te maken.

Vraag een quickscan aan

Heeft u twijfels over de kwaliteit van het mobiel bereik van één of meer telecomproviders? Wij komen graag langs voor een quickscan. 

Tijdens de quickscan meten we het bereik van alle telecomproviders, voor alle technologieën (2G, 3G, 4G en 5G). Indien gewenst kunnen we een vrijblijvende kostenindicatie opstellen voor een BinnenBereik indoornetwerk.

Begin op tijd
Wordt uw pand binnenkort verduurzaamd of herontwikkeld? Of wordt er een nieuw pand betrokken? Voorkom problemen en neem contact op

* Dit veld is verplicht