Het toekomstbestendige kantoor

Met de komst van 5G en de afhankelijkheid van onze mobiele telefoon wordt mobiel bereik in kantoorpanden steeds belangrijker. We zijn altijd bereikbaar en verwachten meer van ons mobiele netwerk als het gaat om data. Mobiel bereik op kantoor is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als gas, water, elektriciteit. Toch laat de kwaliteit van het mobiel bereik binnen kantoorpanden vaak te wensen over. Om medewerkers optimaal te laten presteren is mobiel bereik en een goede internet verbinding essentieel. Of dit nu op een laptop of smartphone is. Een goed indoor mobiel netwerk is een ‘enabler’ voor zowel medewerkers als een investering voor een toekomstbestendig ‘smart’ en duurzaam gebouw.

Smart building / smart gebouw

Met een indoor mobiel netwerk ligt een toekomstbestendig ‘smart’ en duurzaam gebouw binnen handbereik. Een smart gebouw is een kantoorpand waar sensoren automatisch metingen doen om o.a. het gebruik van het pand en haar ruimten in kaart te brengen en te voorspellen. Denk aan verwarming aan- of uit zetten op het juiste moment, vergaderzalen die aangeven wie er wanneer gebruik van kan maken of het berekenen van het aantal mensen dat gebruik maakt van de lunch aan de hand van het aantal bezette werkplekken. Op deze manier kan het gebruik van het gebouw verder verduurzaamd worden. Sensoren zijn key voor een smart building. Om data te versturen maakt een sensor gebruik van het aanwezige mobiele netwerk in het pand. De voorkeur gaat uit naar optimale 4G of 5G ontvangst in plaats van een wifi netwerk. Zo kan een smart building snel en real time reageren op wijzigingen in het pand. Een indoor mobiel netwerk is noodzakelijk om een smart building te laten werken. 5G is ontworpen om op grote schaal sensoren aan te sluiten. Goede 5G dekking is dé enabler van smart building.

De nieuwe realiteit: buiten 5G, binnen geen bereik

Als kantoorpanden niet meegaan met de tijd, ervaren de gebruikers binnen kantoorpanden nauwelijks voordeel van 5G. Een goede 5G-ervaring is namelijk niet vanzelfsprekend binnen kantoorpanden. Dat komt omdat de hogere 5G frequenties van het mobiele netwerk het gebouw niet binnenkomen. Alleen door het aanleggen van een indoor mobiel netwerk zal de 5G ervaring optimaal zijn en het gebruik van de nieuwe 5G toepassingen, binnen kantoorpanden ook mogelijk zijn.

In de whitepaper ‘Toekomstbestendig kantoor? Zo wordt het gebouw 5G ready!’ leest u waar aan gedacht moet worden om een kantoorpand toekomstbestendig te maken.

Quickscan

Merkt u dat de kwaliteit van het mobiel bereik op kantoor te wensen over laat en bent u benieuwd naar hoe een mobiel indoor netwerk zorgt voor een toekomstbestendig kantoor?

BinnenBereik biedt een vrijblijvende quickscan aan. Tijdens de quickscan meten we het bereik van alle telecomproviders, voor alle technologieën (2G, 3G, 4G en 5G). Indien gewenst kunnen we een vrijblijvende kostenindicatie opstellen voor een mobiel indoor netwerk van BinnenBereik.

* Dit veld is verplicht